Mergi direct la conținut »
Replici de Ferrari și Lamborghini, fabricate într-o uzină clandestină din Brazilia. Cât costă copiile bolizilor de lux
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Replici de Ferrari și Lamborghini, fabricate într-o uzină clandestină din Brazilia. Cât costă copiile bolizilor de lux

Replici de Ferrari și Lamborghini, fabricate într-o uzină clandestină din Brazilia. Cât costă copiile bolizilor de lux

Poliția din Brazilia a destructurat o uzină clandestină de mașini de lux care producea replici după modele de lux precum Ferrari și Lamborghini. Din fabrica deținută de un bărbat și de fiul său, mașinile erau vândute la prețuri chiar și de cinci ori mai mici decât modelele originale.

De Răzvan Mihalașcu,

Anchetatorii au descins luni în uzina clandestină de mașini situată într-un cartier al orașului Itajaí din statul brazilian Santa Catarina.

Mașini, copii ale unor modele de Ferrari și Lamborghini, erau fabricate la comandă, iar anunțurile de vânzare erau distribuite pe rețelele de socializare.

au precizat reprezentanții Poliției civile din orașul Itajaí, conform Nouvelobs.com.

Potrivit presei din Brazilia, ancheta a fost demarată în urmă cu două luni, ca urmare a unei plângeri făcute de un cabinet de avocați italieni.

Fiecare copie a unor bolizi de lux era vândută cu prețuri cuprinse între 180.000 și 250.000 de reali (între 43.000 și 59.000 de euro), în timp ce modelele originale sunt vândute cu sume cuprinse între 355.000 și 709.000 de euro, au precizat polițiștii brazilieni.

Proprietarii fabricii clandestine, un bărbat și fiul său, vor fi anchetați pentru încălcarea „proprietății industriale”. Ei sunt suspectați că ar fi „principalii falsificatori de mărci din Brazilia”.

În urma descinderii, polițiștii au confiscat opt mașini copiate de după modele celebre care erau pe jumătate montante, dar și piese pentru „fabricarea clandestină a autoturismelor de lux”.

Anchetatorii brazilieni nu au precizat ce modele de mașini erau contrafăcute.

sursă foto: Polícia Civil / gazetadopovo.com.br

Close
Închide
  Close