MENIU CAUTĂ
28 Apr. 2018 12:41 , de Radu Tutulan

REPORTAJ PE LITORAL/ De câţi bani ai nevoie în Vama Veche de 1 Mai. Oferte pentru toate buzunarele…pline!

Distribuie
Reporterii Libertatea au analizat ofertele restaurantelor şi barurilor pentru a vedea de câţi bani ai nevoie în Vama Veche de 1 Mai.

LIBERTATEA TRANSMITE LIVE DE PE PLAJA DIN VAMA VECHE. URMĂRIŢI AICI TRANSMISIA

[libvideo id="2268934"]

Vama Veche te întâmpină cu multe maşini parcate pe marginea drumului, printre care abia reuşeşti să te strecori, chiar şi pe jos fiind, cu atât mai greu dacă eşti la volan. Dar, de cum intri pe aleea principală care coboară spre mare, eşti întâmpinat de fast-food-uri, restaurante, baruri, terase, buticuri şi fel de fel de chioşcuri cu mâncare şi dulciuri.

 

La Bolo, de exemplu, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Vama Veche, o ciorbă de pui a la grec costă 12 lei, iar una de burtă este 16 lei, la care, dacă vrei să mai adaugi smântână te costă 3 lei, dacă vrei pâine mai dai încă 2 lei, iar pentru un ardei iute plăteşti 50 de bani. Cei care vor să mănânce carne de vită pot alege între 9 feluri de preparate, cel mai scump fiind New York Steake, cu carne de vită Angus, care costă 95 de lei.

Pe malul mării, un şir parcă nesfârşit de baruri oferă toate tipurile de băuturi, de la shot-uri, până la şampanii exclusiviste. La 1st Stage, de exemplu, un shot de tequila costă 6 lei, iar toate celelalte (adsinthe, B52, sambuca, etc.) costă 10 lei. Un cocktail costă între 16 lei (Screwdriver) şi 20 de lei (Mai Tai, Pina Colada, Sex on the beach, etc.)

La fast-food-ul „Best shaworma from Vama Veche”, o tortilla cu somon costă 20 de lei, un souflaki de pui este 19 lei, un kebab este între 12 şi 16 lei.

„La canapele”, şniţelul de pui cu sos ţigănesc este 27 de lei, cel parizian este 18 lei, iar cel la lipie costă 30 de lei. Pentru o porţie de cotlete de oaie cu cartofi wedges, la acest local trebuie să plătiţi 38 de lei. O pizza costă între 14 şi 24 de lei, iar papanaşii sunt 14 lei. Pentru a vă stinge setea, trebuie să aveţi pregătiţi 6-7 lei, pentru o sticlă de apă plată sau o băutură răcoritoare, iar pentru bere între 6 şi 12 lei. Mai există varianta de a lua bere la draft, într-un recipient de până la 2.500 ml, care costă între 37 şi 50 de lei, în funcţie de sortimentul de bere ales.

Desigur, pentru cei cu buget redus există şi varianta super-market-urilor, care s-au înmulţit considerabil în Vama Veche în ultimii ani, şi de unde pot fi cumpărate legume, fructe, produse semi-preparate, mezeluri sau diverse sortimente de cărnuri, pe care fiecare să le pregătească cum consideră şi cum poate.

Aşadar, putem spune că pentru o masă de prânz completă, la care adăugăm şi ceva de băut, în Vama Veche am putea scoate din buzunar între 40 şi 60 de lei, în medie. Dar, acest cost variază foarte mult în funcţie de preferinţe şi de localul unde serveşti masa. Însă, este clar că Vama Veche nu mai este de mult staţiunea unde să petreci 1 MAi cu doar câţiva lei în buzunar.​

CITEȘTE ȘI
Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii