Balloony este numele balonului care îi ajută să zboare pe foarte mulți români, dar și pe străinii care vin în Timișoara. Zborul cu balonul este cea mai sigură formă de zbor și nu seamănă cu nimic altceva. Nu este un sport extrem, ci mai degrabă unul contemplativ. Zborul este liniștitor, oferă o senzație de mișcare și o adiere de vânt care îți mângâie fața într-un fel aparte. Balonul devine unul cu vântul, lăsându-se purtat cu tot cu pasageri. Nu se aud decât vocile de pe pământ şi sunetul focului care încălzeşte aerul, imitând parcă un dragon care scuipă flăcări.

REPORTAJ/Zborul cu balonul cu aer cald, o modă și în România. Cum să simți vântul la înălțime și să admiri peisaje de vis-FOTOIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Zborurile se fac la răsărit sau la apus, când vântul este mai calm. Se poate zbura la 2.000 de metri, mergând până la recordul național de 10.000 de metri. În funcție de împrejurimi, pot fi atinse frunzele copacilor sau luciul apei. Ce poate fi mai frumos decât asta? Se poate evada cu balonul din Timișoara, de toată această experiență ocupându-se Alin Militaru, un tânăr pilot de doar 29 de ani, care visa să se facă profesor de sport sau antrenor.

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja intră în lupta cu Nicușor Dan și Piedone pentru Primăria Capitalei
Recomandări
Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja intră în lupta cu Nicușor Dan și Piedone pentru Primăria Capitalei

Pilotul care-i poartă pe oameni spre nori

Alin a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport și a ajuns să fie omul de încredere care-i poartă spre nori pe cei care vor să zboare. A ajuns pilot de balon la propunerea unei prietene care voia să cumpere un balon cu aer cald și să facă o afacere din astfel de zboruri. Zis și făcut! Prin 2009, tânărul de 29 de ani a acceptat provocarea și, împreună cu alți trei, a urmat cursurile necesare. E ca și cum ar fi făcut o altă facultate, pentru că a absolvit în 2012, cu ajutorul singurilor instructori din România, doi la număr, ambii din București.

„Primul zbor a fost puțin emoționant, palpitant, cu mai multă adrenalină. Acum, totul este calm, nu mă mai sperie nimic. Se simte briza aerului, nu se poate compara cu zborul cu avionul, simți zborul pe pielea ta. Înălțimea ideală este 300 de metri, ca să putem vedea iepurii sau căprioarele care aleargă pe câmpuri. Din punct de vedere turistic, este foarte frumos. Priveliștea este superbă, mai ales în perioada aceasta, când rapița este în plină floare sau vara, când este înflorită floarea-soarelui”, ne-a povestit Alin Militaru.

Pilotul timișorean zboară din 2012 cu Balloony. A urcat spre nori atât timișoreni, cât și alți români din toate colțurile țării sau turiști străini. Oameni de toate felurile și de toate națiile.

Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”
Recomandări
Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”


::placeholdeR–>

Experiențe memorabile

Tânărul pilot a avut parte și de experiențe memorabile. Deși se asigură să fie totul bine și urmărește atent prognoza meteo, uneori vremea îi mai joacă feste. La un moment dat, a prins o rafală de vânt foarte puternică, iar aterizarea a fost puțin cam grea. Aterizarea, la balon, este cea mai plină de adrenalină.