Halucinant! Mâncat de viu de maidanezi! Un copil de 12 ani a fost atacat de o haită furibundă de câini

28 septembrie 2011 17:43

Caz şocant în municipiul Vaslui! Un copil de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital, duminică seară, după ce a fost atacat de o haită de maidanezi furioşi în timp ce se juca cu un prieten în apropiere de brutăria pe care dulăii o apărau. Un vecin care a sărit în ajutorul băiatului a făcut ca întâmplarea să nu se transforme într-o tragedie, numai că, aşa cum povesteşte mama puştiului, copilului îi e acum frică şi să închidă ochii noaptea.

Mădălin Marian Butnariu (12 ani) se afla împreună cu un tovarăş de joacă în apropiere de fabrica de pâine din vecinătatea casei, când maidanezii care păzeau proprietatea, şi care ar fi trebuit să fie închişi după gard, au tăbărât pe ei. Băieţii au luat-o la goană, dar Mădălin s-a împiedicat, iar dulăii au început să-şi înfigă colţii în el.

Avea 30 de răni

Copilul a fost târât câţiva metri şi sfâşiat, iar salvarea a fost un vecin care a auzit strigătele disperate ale amicului lui Mădălin. Înarmat cu o furcă, bărbatul a reuşit să gonească animalele. “A fost o minune dumnezeiască, dacă nu era vecinul meu, astăzi nu-mi mai puteam vedea băiatul”, a declarat Tatiana Butnariu, mama copilului atacat. La spital, medicii au fost şocaţi când au văzut pacientul. Acesta s-a ales cu 30 de plăgi grave şi a avut nevoie şi de o intervenţie chirurgicală. Deşi a scăpat miraculos din colţii fiarelor, Mădălin a rămas acum cu sechele. “Este atât de speriat încât abia mă pot atinge de el, nu doarme, plânge încontinuu şi tresare fără nici un motiv”, a declarat mama, care a adăugat că a depus plângere la poliţie împotriva patronului brutăriei.
Tatiana Butnariu, mama băiatului muşcat de câini →

«Eu am lăsat câinii închişi»

“Regret enorm incidentul care s-a produs pe proprietatea mea. Am aflat că un băieţel a fost rănit în timp ce se juca în zona porţii de acces a fabricii de pâine. Eu am lăsat câinii închişi, nu îmi dau seama cum s-a deschis poarta. Ei sunt în permanenţă închişi şi este şi un avertisment pe poartă, dar copiii se pare că l-au neglijat. Cine ştie, din joacă, poate au deschis poarta şi i-au zgândărit. Acum am asigurat şi mai bine intrarea cu lacăt şi lanţuri. Îmi asum într-o oarecare măsură responsabilitatea şi îi voi contacta pe părinţii băiatului ca să le ofer sprijinul”.

Aici a fost sfârtecat micuţul


↑ Câinii l-au atacat pe copil în faţa porţii pe care patronul a montat un semn de avertisment
Creţu Valentin, vecin: “La brutăria asta e mai rău ca la stână. Şi acolo câinii sunt legaţi, şi ăia stau în pustietate. Aici sunt oameni, copii, strada e circulată, dar se pare că pe patron nu îl interesează. Mulţi copii au fost «agăţaţi» de maidanezii aştia, care ies în stradă chiar dacă poarta curţii e închisă. Nu de mult, au atacat o femeie ziua în amiaza mare, au trântit-o şi au tăbărât pe ea”.
Ştefan Panaite, prietenul care era cu victima: “Mădălin s-a împiedicat, câinii au tăbărât pe el şi l-au tras în faţa fabricii. Am ţipat, am început să arunc cu pietre în ei, doi s-au oprit, dar un dulău nu se oprea. Iarna trecută mă dădeam cu sania pe stradă, iar ăla mare a sărit gardul şi m-a apucat de mână. Noroc că aveam haina groasă şi că a apărut patronul şi l-a alungat cu o bâtă, altfel rămâneam fără mână”.
Postăvaru Mihaela, vecină: “Am auzit că au fost muşcaţi şi alţi copii, dar niciodată în halul ăsta. Toată strada ştie de frica acestor câini. Sunt mari şi foarte agresivi. Nu am nimic cu patronul şi cu câinii lui, atât timp cât aceştia nu ne mutilează copiii. Ştiţi cum e, dacă ai câini trebuie să fii responsabil de ei, nu e suficient să îi hrăneşti şi atât, ar trebui să se ia măsuri”.

Două persoane, omorâte în Bucureşti

O bucureşteancă a fost omorâtă de maidanezi, la sfârşitul lunii ianuarie, în curtea Administraţiei Domeniului Public (ADP) din sectorul 5. Taniuşa Stanchievici, în vârstă de 49 de ani, a fost atacată de câini în curtea ADP.
Ea trebuia să verifice locaţia unde urma să fie amplasat un container al firmei la care era angajată. Femeia a intrat în incintă fără să anunţe portarul, iar câinii din curte au atacat-o, au doborât-o şi au sfâşiat-o. Tot în Bucureşti, în anul 2006, un japonez a murit într-un mod asemănător, muşcat de un maidanez, în apropiere de Palatul Victoria.
← Iarna trecută, câinii maidanezi au ucis o femeie în această curte

Eutanasierea, decisă de populaţie

Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân zace de câteva luni pe masa de lucru a deputaţilor. “Actul normativ prevede ca soarta maidanezilor să fie hotărâtă prin consultarea populaţiei de către primarii localităţilor. Dacă ei decid că aceste animale trebuie eutanasiate, asta se va face după ce câinii vor sta 30 de zile fără să fie adoptaţi”, ne-a precizat deputatul PDL Ştefan Pirpiliu (foto).

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro