MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 21:00

VIDEO | Parcurile din Bucureşti, transformate în pârtii de schi. Elevii din Bucureşti profită de vacanţa dată de Primărie şi stau cât e ziua de lungă pe derdeluş

Distribuie

Elevii din Bucureşti profită din plin de vacanţa neaşteptată, decisă de Primăria Generală a Capitalei, şi stau cât e ziua de lungă pe micile pârtii formate în parcuri, folosindu-se de tot ce au găsit la-ndemână acasă pentru a se da pe derdeluş.

Unii au venit cu săniuţele. alţii cu făraşe de plastic, câţiva au decupat bucăţi mari de celofan, dar cei mai mulţi s-au folosit de pungi de plastic pentru a se da pe derdeluş. Un deal din Parcul Tineretului, din Bucureşti, a fost transformat într-o mică pârtie. Majoritatea celor care au ieşit la aer curat şi au venit în parc pentru a profita de zăpadă au fost elevii.

„Ar fi trebuit să fiu la şcoală, dar avem vacanţă. E o vacanţă bine-venită. De la 12 sunt în parc şi o să stau până la ora 5, când se întunecă. Şi mai vin şi mâine, şi poimâine, până mă plictisesc, sau până se topeşte zăpada”, spune Ionuţ, elev în clasa a VI-a.

Acesta a venit să se dea pe derdeluş împreună cu mai mulţi colegi de clasă.

„E foarte bine că avem vacanţă. Am înţeles că din cauza frigului ne lasă să stăm acasă. Noi ne-am îmbrăcat bine şi o să stăm cât putem pe pârtie. O să încerc să învăţ să mă dau cu placa de snowboard”, explică Alex, în timp ce îşi curăţă placa de zăpadă.

Cursruile, suspendate de primarul Capitalei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să suspende cursurile tuturor şcolilor şi liceelor de stat din Bucureşti în această săptămână, din cauza viscolului şi a temperaturilor foarte scăzute.

„Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală acum cu maşina încălzită a părinţilor, cei mai mulţi ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arată bine, va fi în continuare ger, se vor resimţi minus 22 de grade în Bucureşti. Nu ar fi înţelept sau corect să deschidem şcolile pe ger”, şi-a motivat edilul decizia.

Pentru copii nu a contat, însă, cât de frig a fost afară, ci important a fost să se dea de cât mai multe ori pe pârtie, pentru a compensa, astfel, lipsa zăpezii din această iarnă. Iar unii părinţi au profitat de vacanţa celor mici pentru a petrece mai mult timp împreună.

„Pentru cei mici e o bucurie. Noi profităm de ocazie pentru a sta cu ei, să ieşim la joacă, să ne bucurăm de zăpadă, atât cât e. Că de săptămâna viitoare se topeşte şi până la anul  nu cred că mai vedem altă ninsoare”, spune un tată care a ieşit cu cei mici în parc şi îi trage cu sania.

Vremea în Bucureşti se va încălzi în perioada următoare, iar temperaturile se estimează că vor creşte până la o maximă de aproximativ +10 grade Celsius, după ce săptămâna aceasta minima se aşteaptă să scadă sub -17 grade Celsius.


EXCLUSIV| Adevărul despre numărul de telefon pus de Primăria Capitalei la dispoziția părinților care nu au cu cine lăsa copiii


Loading...
Comentarii