Mergi direct la conținut »
Reporterii Libertatea se află la ICCJ, unde este așteptată sentința definitivă pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Reporterii Libertatea se află la ICCJ, unde este așteptată sentința definitivă pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive

Repoterii Libertatea Răzvan Luțac și Adriana Oprea se află  la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde astăzi este așteptată să se anunțe sentința în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în iunie 2018, la trei ani și jumătate de închisoare.

„Va fi o zi lungă aici, în fața ICCJ, pentur că unii judecători care vor da decizia se află în alte săli, cu alte dosare”, a spus jurnalistul Libertatea Răzvan Luțac, din fața Curții Supreme.

Șansele ca judecătorii să dea o amânare sunt mici și chiar dacă va fi cazul, termenul va fi unul scurt. Asta deoarece Luciana Mera, una dintre judecătoare, se va pensiona de la 1 iunie.

Liviu Dragnea are o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare primită în iunie 2018, la judecata pe fond a dosarului, pe care a contestat-o în septembrie. O lună mai târziu a început judecata în apel, care s-a finalizat după 10 termene, pe 20 mai 2019.

Procurorii vor o pedeapsă mai mare pentru Liviu Dragnea. Și la judecata în fond ceruseră instanței condamnarea președintelui PSD la 7 ani și 6 luni.

Avocații au cerut achitarea lui Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigare la fals intelectual.

Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că este “total nevinovat” și că el n-a coordonat sau controlat activitatea DGASPC Teleorman, pentru că nu avea aceste atribuții.

Dragnea mai are o condamnare definitivă, la 2 ani de închisoare cu suspendare, primită în dosarul Referendului, în aprilie 2016. Dacă președintele PSD va primi o pedeapsă cu închisoarea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, suspendarea din primul dosar va fi anulată și Dragnea va executa și cei doi ani.

Close
Închide
  Close