MENIU CAUTĂ
22 Mar. 2017 17:02

Eurovision 2017. Reprezentanta Rusiei nu are voie să participe la Eurovision. Are interdicție să intre în Ucraina

Distribuie

Reprezentanta Rusiei, Iulia Samoilova, nu are voie să participe la Eurovision. Cântăreața are interdicție să intre pe teritoriul Ucrainei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei, reletează Reuters.

Iulia Samoilova, reprezentanta Ucrainei la Eurovision, are interdicție să intre în Ucraina timp de trei ani, fiind inclusă pe lista persoanelor care reprezintă un pericol pentru securitatea statului ucrainean. Motivul: în 2015 a susținut un concert în Peninsula Crimeea, anexată de Federația Rusă. Autoritățile ucrainene au spus că Iulia Samoilova a traversat ilegal frontiera ruso-ucraineană. În plus, artista și-a exprimat în mod public sprijinul pentru anexarea peninsulei de către ruși.

Rusia a criticat în termeni foarte duri decizia Ucrainei de a nu-i permite Iuliei să participe la Eurovision 2017, spunând că decizia este „cinică și inumană'. În plus, Rusia e dispusă să boicoteze edițiile viitoare ale competiției, dacă reprezentantei de anul acesta îi este interzică participarea la concurs.

Loading...
Comentarii