Senatorii vor avea un meniu „familial”
Senatorii nu vor mai fi nevoiti sa iasa in afara cladirii pentru a ajunge la locul unde isi serveau masa. Conducerea Institutiei s-a gandit la pingelele lor si a amenajat in actuala vacanta o intrare de la cladirea plenului direct in restaurant. Pentru aceasta s-a folosit o usa secreta construita in trecut pentru siguranta lui Nicolae Ceausescu.
Dupa cum ne-a declarat Constantin Sava, secretarul general al Senatului, toata vara s-a muncit intens pentru curatarea si igienizarea acestei institutii. Plecand de la spalarea perdelelor si a mochetelor, igienizarea s-a incheiat cu repararea si reamenajarea instalatiilor de ventilatie, pentru a numai mirosi in Senat a ciorbita si tocanita de la restaurantul situat la subsol. „De fiecare data cand urma sa fie primita o delegatie trebuia sa anuntam din timp la bucatarie sa nu se mai gateasca, pentru ca in holul de la intrarea principala nu mirosea decat a mancare”, spune Sava. Singurul regret al secretarului general este ca au trebuit sa se descurce cu forte proprii. „Nu am avut bani pentru a apela la tot felul de firme ca sa ne faca igienizarea sau curatenia. Pentru reamenajarea restaurantului am fost ajutati de RAAPPS, deoarece restaurantul le apartine. A trebuit sa varuim, sa igienizam si sa reparam instalatia de ventilatie. Eu zic ca am facut o treaba buna”, mai spune Sava. La restaurant va avea acces de acum si presa, care nu va putea servi masa chiar alaturi de alesi, acestia avand un salon numai al lor. Printre proiectele secretarului general al Senatului se numara si un meniu familial cu preturi fixe. „Voi propune ca la acest restaurant sa se poata servi o ciorbita si un felul doi care sa aiba un pret fix. Cine vrea friptura sau alte specialitati, va trebui sa plateasca suplimentar. Restaurantul practica preturile pietei, pentru ca apartine RAAPPS”, mai spune Sava. Nu se stie cati dintre senatori vor reusi sa reziste tentatiei de a da bani mai multi pe mancare si asta pentru ca in acest „local” se servesc o multime de delicatese din peste si vanat. Totusi, aceasta nu inseamna ca se va renunta la clasicele bufete de unde puteai sa-ti cumperi o cafea, un suc sau un sandvis. Toate aceste reamenajari nu au decat un motiv foarte simplu. Nici Senatul si nici Camera Deputatilor nu au banii necesari pentru a face posibila mutarea senatorilor in Palatul Parlamentului mai repede de un an si jumatate sau chiar doi si prin urmare se impuneau unele imbunatatiri.
Procesul de igienizare a cuprins in aceasta vara spatiile unde sunt comisiile permanente si grupurile parlamentare. Pe lista de asteptare se afla birourile aparatului tehnic. Sava mai spune ca mai este mult de lucru, dar ca oricum nu puteau transforma Senatul intr-un santier, asa ca le fac pe bucatele.

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI