COVID-19 a reușit să scoată tot ce este mai bun din noi, deoarece sunt mulți oameni care își donează banii, timpul și eforturile pentru a-i ajuta cei care au nevoie. Însă, pandemia scoate la iveală și ceea ce este mai rău în mulți oameni, deoarece continuă să-și facă provizii ridicol de mari.
Este normal să-ți faci provizii de hârtie igienică și de alte produse perisabile, însă este ciudat să vezi că drojdia dispare mai repede din rafturile magazinelor, odată cu instalarea isteriei legate de pandemie.
Nu vă temeți, întrucât nu toți eroii poartă halate și măști! Iar un astfel de erou a ajuns pe rețeaua de socializare Twitter, în încercarea de a ajuta oamenii să gestioneze această criză, învățându-i pur și simplu cum să facă drojdie din lucruri pe care mulți dintre noi sunt siguri că le avem acasă, dar nu le băgăm în seamă.
Biologul Sudeep Agarwala a postat recent pe Twitter pentru rețete simple pentru cei care iubesc pâinea și vor să o facă în casă, dar nu au drojdia necesară.
Rețeta Sudeep pentru drojdie include fructe uscate, făină și apă. Si, desigur, timp și răbdare.
Fructele proaspete pot fi și ele folosite, dar cel mai bine este să nu le speli înainte. Iar cum în această perioadă este cel mai neindicat să nu speli lucrurile, fă-o pe propriul risc sau înlocuiește-te cu lucrurile pe care ai încredere să nu te speli.
Iată un scurt rezumat al rețetei de drojdie de casă
Luați fructele, aruncați-le într-un bol și adăugați la amestec între 30 și 40 de mililitri (2-3 linguri) de apă. Amestecați conținutul pentru când acesta devine puțin tulbure.
Apoi, adăugați aceeași cantitate de făină pentru a face aluatul scăzut și umed. Făina veche funcționează bine, iar cea albă, potrivit Sudeep, funcționează cel mai bine. Faina non-organică și bogată în gluten este și ea destul de bună.
Păstrați amestecul cald – nu fierbinte, nu rece, doar cald. 12 ore mai târziu, ar trebui să vedeți niște bule, cauzate de drojdia din amestec.
Sudeep încurajează, de asemenea, oamenii să fie creativi: folosiți pâine veche sau firimituri de pâine sau poate folosiți un pic vin și adăugați-le la făină și apă.
24-48 de ore mai târziu, pasta trebuie să se desprindă, moment în care trebuie să luați un pic din acest amestec și să adăugați 30–40 mililitri de apă. Adăugați făină și repetați procesul. De data aceasta, ar trebui să prindă viață și bulele ar trebui să apară mai repede.
Tweet-urile „expertului în drojdie” au devenit virale, obținând peste 26.000 de retweet-uri și 114.000 de aprecieri, dar și cu o mulțime de aprecieri pe alte rețele social media.