Potrivit lui Traian Popa, primarului din Stremț, comuna de care aparține satul Geoagiu de Sud, trei persoane, două femei și un bărbat, care se aflau într-o mașină de culoare roșie, cu numere de București, au împărțit revistele din poartă în poartă. Edilul a precizat că și în satul Geomal au apărut câteva reviste.
Cei trei „distribuitori” ar fi părăsit localitatea înspre zona Mănăstirii Râmeț.
Pliantul conţine date alarmiste, neadevărate, sintetizate din cărţi şi de pe internet, notează Alba24.ro.
Titlul de deschidere al broșurii este „Vaccinul este un experiment. Nu vă vaccinați ca să nu regretați”. Conform celor care au tipărit-o, manifestul antivaccin este la a patra ediție.
Broșura nu este semnată, dar pe pagina a șaptea, într-un chenar negru, este precizat că este realizată de un grup de creștini ortodocși.
Revista conține o trimitere la două site-uri, marturisiaortodoxă și ortodoxinfo, site-uri „importante, care mărturisesc adevărul despre toate aceste pericole”.
La o căutare pe Google, dar și pe ortodoxinfo, broșura poate fi descărcată pentru a fi printată.
De la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice, până la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat, toate se găsesc în cele opt pagini ale broșurii.
Nu e prima apariție a pliantului cu informații anti-Covid.
- Sibiu. În luna ianuarie, publicația Turnulsfatului.ro l-a surprins pe un bărbat în Piața Mică din Sibiu, în timp ce împărțea primul număr al broșurii. Când a fost întrebat de reporteri ce conținut are revista, acesta le-a declarat că „oferă informații despre motivele pentru care oamenii nu ar trebui să se vaccineze împotriva Covid-19 și arată doar adevărul”.
- Vâlcea. Tot în ianuarie, primul număr al broșurii a fost distribuit în localitatea Bărbătești. Potrivit martorilor oculari intervievați de reporterii digi24.ro, revista ar fi fost distribuită de doi bărbați îmbrăcați în haine monahale.
- Vrancea. Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins de polițiști în timp ce împărțea prima ediție a broșurii, pe o stradă din Focșani. Bărbatul a relatat că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat, precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet”, scria Monitorul de Vrancea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro