Edilul a refuzat să iasă din sediu, unde a rămas câteva ore după încheierea programului de lucru.
În schimb, agenţi ai poliţiei locale au venit să discute cu oamenii revoltaţi, încercând să-i convingă să plece acasă. „Poliţiştii ne-au spus că primarul se află în altă localitate, nu are rost să stăm acolo. Nu i-am crezut, maşina primarului era parcată în faţă. Aşa că am stat să-l strigăm, poate iese afară”, a declarat pentru Libertatea un participant la protest.
Protestul a fost unul spontan. Au venit locuitori din satele Cepari, Gărdineşti, Păduroiu Deal, Păduroiu Vale şi Poiana Lacului.
Sistemul de alimentare cu apă din comuna argeşeană a fost finanţat cu bani europeni, prin proiectul SAPARD, în 2002. De executarea contractului s-a ocupat Primăria Poiana Lacului.
De 20 de ani în post, primarul PNL Ion Dumitrache nu a făcut încă public numele firmei care a câştigat contractul în valoare de 500.000 de euro. Potrivit surselor Libertatea, ţevile au fost achiziţionate „la negru”, iar de instalarea lor s-au ocupat lucrători angajaţi de primăria comunei.
La cererea Prefecturii Argeş, Consiliul Judeţean Argeş a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea unei staţii de pompare, care să remedieze parţial problemele în alimentarea cu apă din Poiana Lacului. Potrivit SICAP, contractul în valoare de 168.000 de lei i-a fost atribuit, astăzi, firmei Novi Consult SRL, conduse de Victor Crişan.
Argeşul este judeţul cu cele mai multe cazuri noi de infectări cu Covid-19, în ultimele 24 de ore.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro