Geamantanul plin de carne și bunătăți de Paște. Foto: Dejeanul
Bagajul unei românce care se îmbarca la Cluj într-un avion care să o ducă în Italia a surprins controlorii de pe aeroport, scrie portalul local de știri Dejeanul. Carne de miel, cârnați, drob și slănină, toate înghesuite în trollerul care cântărea prea mult.
Sursa citată scrie că doamna Violeta, care este din județul Harghita, trăiește de mai bine de 20 de ani cu familia la Bergamo. Înainte de sărbători a venit acasă câteva zile și vineri se pregătea să se întoarcă în Peninsulă.
În bagaje a pus bunătăți de acasă pentru ai ei rămași în Italia, dar și pentru alți cunoscuți de acolo. La îmbarcare însă, bagajul ei de cală era mai greu cu 12 kg față de limita admisă de 30 kg.
Geamantanul uriaș era plin cu un miel tranșat, drob, slănină, carne de porc, fasole și cârnați.
Femeia a fost nevoită să renunțe la o parte din toate aceste produse, pentru că erau mult prea grele. Și în bagajele altor călători din aceeași cursă au mai fost carne de miel și alte bunătăți de Paște, dar niciun altul nu a depășit greutatea admisă.
Conform legislației actuale, avem voie să transportăm produse de origine animală în avion, dar nu în cantități exagerate. Acestea trebuie să fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cală.