Anna, așa cum au numit-o jurnaliștii britanici, pentru a-i proteja identitatea, povestește că a mers la Londra din România, intenționând să studieze acolo, Dar mai întâi trebuia să câștige niște bani, așa că și-a luat joburi ca meditator, chelneriță și femeie de serviciu în locuințe private. Apoi, într-o zi, în martie 2011, a fost răpită de pe stradă în timp ce se întorcea la locuința sa, a fost dusă cu forța în Irlanda și apoi au urmat nouă luni de coșmar.

Ea povestește că a fost răpită de trei persoane, doi bărbați și o femeie. Au lovit-o în repetate rânduri și au amenințat-o în limba română că îi vor ucide familia dacă nu face ce spun ei. „Nu știam ce se întâmplă sau unde mă duceau”, spune Anna. „Îmi imaginam de toate, de la recoltare de organe sau prostituție, până la crimă”.

Femeia i-a verificat geanta și telefonul. Avea la ea portofelul cu toate actele, inclusiv pașaportul pentru că în urmă cu ceva timp îi fusese furat din apartament, așa că nu mai avea curaj să îl lase acolo.

Mașina a dus-o la aeroport. La biroul de check-in, fata plângea și avea fața ei roșie, dar femeia din spatele tejghelei nu părea să observe. Când bărbatul care o însoțea i-a înaintat pașapoartele, vânzătoarea le-a zâmbit și le-a înmânat biletele de îmbarcare.

Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect
Recomandări
Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect

Încercând să pretindă că sunt un cuplu, el a trecut-o pe Anna prin porțile de securitate și apoi a dus-o pe scaunele din spate ale avionului unde a amenințat-o că o va ucide dacă strigă sau plânge.

Anna a decis că o dată ajunsă pe aeroportul de sosire va încerca să evadeze, dar s-a dovedit că au ajuns într-un loc foarte mic, cam cât o stație de autobuz, iar acolo îi așteptau doi bărbați, tot români. Unul dintre aceștia a spus ”Cel puțin asta arată mai bine”, iar atunci Anna a realizat de ce a fost răpită.

Bărbații au condus-o într-un apartament murdar. Înăuntru, jaluzelele erau închise și aerul mirosea a alcool, țigări și transpirație. Acolo, mai mulți bărbați fumau și lucrau pe laptopuri. Pe masă, mai multe telefoane mobile sunau și vibrau în mod constant, în timp ce fete purtând doar lenjerie, sau chiar dezbrăcate, se plimbau dintr-o camera în alta.

Annei i-au fost smulse hainele de pe ea de o femeie purtând o rochie roșie și de atunci a început să fie brutalizată.

I-au fost făcute poze în lenjerie de corp și acestea au fost postate pe internet. I-au dat mai multe nume decât își poate aminti – ea era Natalia, Lara, Rachel, Ruby. Avea 18, 19 ani și 20 de ani, din Letonia, Polonia sau Ungaria.

Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL
Recomandări
Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL

În perioada care a urmat a fost obligată să facă sex cu mii de oameni. Nu a văzut lumina zilei de luni de zile. I-a fost permis să doarmă doar atunci când nu erau clienți, și avea chiar și 20 de clienți pe zi. Au fost zile în care a fost ținută nemâncată, sau primea doar o felie de pâine sau ce rămânea de la alții.

Clienții au plătit între 80-100 de euro pentru o jumătate de oră sau 160-200 de euro pentru o oră. Unii au lăsat-o pe Anna sângerând sau în situația de a nu mai putea să se țină pe picioare.

Ea povestește că deși unii clienți o întrebau dacă a ieșit în oraș sau se distrează, toți știau că ea și celelalte fete erau ținute acolo împotriva voinței lor. „Știau că suntem forțate să stăm acolo. Știau, dar nu le păsa”.

În iulie, după patru luni în captivitate, în apartamentul în care se afla Anna a descins poliția. Toate fetele au fost arestate, dar în mod misterios, bărbații și femeia care conduceau afacerea au dispărut cu tot cu laptopuri. Tânăra româncă spune că a încercat să le explice autorităților că erau ținute acolo împotriva voinței lor, dar ”Nimeni nu a ascultat”. Ea spune că era totuși încântată că a fost arestată pentru că spera că astfel scapă de chinul la care a fost supusă.

Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

A petrecut o noapte în arest, apoi, ea și celelalte tei fete au fost acuzate de conducerea unui bordel, li s-a aplicat o amendă și au fost lăsate libere. Când femeile au părăsit secția de poliție, Anna a vrut să fugă, dar la ieșire le așteptau răpitorii lor cu ușile mașinii deschise.

Știrea privind descinderea a apărut și în presa din România, iar mama ei a văzut acolo numele fiicei sale, prezentată drept proxenetă. În acea fază, mama Annei știa deja că fiica ei era prostituată în Irlanda, deoarece proxeneții care o țineau au avut grijă să posteze pe pagina ei de Facebook poze cu ea dezbrăcată și comentarii despre cât de fericită este și cât de mulți bani face ca lucrător sexual în Irlanda.

În cele din urmă, Facebook a șters contul din cauza imaginilor indecente, dar răul fusese făcut deja.

După raidul poliției, cele patru fete au fost mutate tot mai des dintr-un oraș în altul locuind în diferite apartamente și hoteluri, dar viața lor a rămas la fel de rea ca și până atunci.

Anna nu a crezut că situația ei s-ar putea înrăutăți până când, după nouă luni a auzit o discuție cum că răpitorii ei voiau să o ducă în Orientul Mijlociu. Atunci a decis că trebuie să evadeze indiferent de consecințe. „Încă nu știam exact unde eram”, spune ea. „Dar știam că am șanse mai mari să scap din Belfast, Dublin sau oriunde mă aflam, decât să evadez de undeva din Orientul Mijlociu”.

Într-o seară a luat pe ea hainele și încălțămintea femeii în roșu, a deschis pe furiș ușa și a fugit.

Nu cunoștea pe nimeni și nu știa unde să meargă, dar era un client, Andy, un dealer de droguri condamnat la domiciliu, la care fusese trimisă să presteze acasă. Când mergea la acesta, el nu voia sex ci informații, deoarece un prieten de-al lui voia să-și deschidă un bordel.

„A trebuit să joc orice carte în acel moment. Nu aveam încredere în el, dar nu aveam de ales. Când am ajuns la el mi-a oferit un loc în care aș putea să mă ascund”.

Unul dintre primele lucruri făcute de Anna era să o sune pe mama ei, iar apoi, în ciuda faptului că nu avea documente sau pașaport, și în ciuda experienței sale cu poliția, a sunat la autorități. De data acesta, din fericire, cineva a ascultat-o.

S-a dovedit că Anna era acum în Irlanda de Nord și i s-a cerut se întâlnească cu un șef al poliției într-o cafenea. „A luat un șervețel alb care era pe masă și mi-a cerut să scriu numele oamenilor care m-au ținut sechestrată”, povestește românca. Atunci când a citit numele, polițistul era șocat. I-a urmărit pe acei oameni an de zile.

A urmat o anchetă care a durat doi ani. În cele din urmă, foștii răpitori ai Annei au fost arestați, dar era atât de îngrijorată pentru siguranța proprie și pentru a mama ei încât a decis să nu depună mărturie împotriva lor în instanță.

O altă fată pe care o știuse de când era în apartament a adus, însă, dovezile necesare pentru ca gruparea de proxeneți să fie condamnată pentru trafic de ființe umane, proxenetism și spălarea banilor în Irlanda de Nord.

Mai târziu, împreună cu alte femei, Anna a vorbit cu politicianul unionist, Lord Morrow, care a fost atât de îngrijorat de numărul tot mai mare de povestiri pe care le-a auzit despre copii și adulți forțați să lucreze în bordeluri, ferme și fabrici, încât a prezentat un nou proiect de lege în Adunarea Irlandei de Nord.

Legea privind traficul de ființe umane și exploatarea, adoptată în 2015, a făcut ca Irlanda de Nord să fie primul și singurul loc din Regatul Unit unde actul de cumpărare a sexului este o infracțiune, iar actul de vânzare a sexului, în schimb, a fost dezincriminat.

Pe Anna, însă, cele nouă luni de sclavie sexuală au lăsat-o cu răni permanente. Bărbații i-au distrus corpul în locurile în care au penetrat-o. Spatele și genunchii continuă să o jeneze, iar în spatele capului are o zonă din care nu-i mai crește păr după ce a fost trasă cu putere de multe ori.

Ea suferă în continuare de coșmaruri și spune că are amintiri înfiorătoare de câte ori simte mirosul de alcoolul, amestecat cu țigări și transpirație.

Anna a început școala în Marea Britanie, dar a trebuit să renunțe pentru că nu și-a putut permite taxele și nu s-a calificat pentru nici o finanțare. Acum are o slujbă în domeniul hotelier și spune că îi merge bine. „Mi-ar plăcea cu toată inima să-mi reiau studiile la un moment dat”, spune ea. „Dar pentru moment trebuie să lucrez, să lucrez, să lucrez…”, încheie Anna.

Anul acesta o comisie parlamentară din Marea Britanie, formată din membri ai tuturor partidelor, a realizat un raport elaborat despre prostituția din Regatul Unit. În urma analizei datelor rezultă că cele mai multe prostituate și cei mai mulți proxeneți din Marea Britanie sunt români.

 


Citește și: Țara din Europa unde amenzile de circulație se calculează în funcție de avere


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
FANATIK.RO
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Libertateapentrufemei.ro
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
FANATIK.RO
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Știrileprotv.ro
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
Unica.ro
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
Observatornews.ro
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
RECOMANDĂRI