Mergi direct la conținut »
Români condamnaţi la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane şi proxenetism
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Români condamnaţi la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane şi proxenetism

Români condamnaţi la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane şi proxenetism

Doi români au fost condamnaţi de o instanță din Belfast, Irlanda de Nord, la închisoare pentru trafic de persoane şi proxenetism.

Fraţii Decebal şi Spartacus Mihai erau membri ai unui grup infracţional organizat, iar aceştia şi-au recunoscut vinovăţia pentru comiterea faptelor de proxenetism şi trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, potrivit autorităţilor irlandeze.

Decebal Mihai, în vârstă de 28 de ani, a primit pedeapsa de patru ani de închisoare, iar Spartacus Mihai, în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Potrivit legii, ambii vor executa doar jumătate din pedepse.

”Cei doi fraţi erau membri ai unui grup infracţional organizat, implicat în traficarea unor femei în şi din Irlanda de Nord, cu scopul exploatării sexuale. Poliţia a acţionat după primirea unor informaţii de la o persoană particulară, efectuând percheziţii în estul Belfastului şi în Banbridge, în luna mai a anului trecut. La două adrese au fost găsite patru femei cu vârste între 19 şi 30 de ani, care au fost identificate ca victime potenţiale ale exploatării sexuale”, a declarat Mark Bell, inspectorul-şef al Poliţiei nord-irlandeze, conform Mediafax.

Conform anchetatorilor, cei doi români ar fi câştigat peste 175.000 de lire sterline din traficul de persoane în ultimii trei ani.

Luna trecută, cinci români care duceau copii cu dizabilități la cerșit și îi supuneau la chinuri groaznice, au fost condamnați în Italia.


Citește și: FOTO | #AllForJan. Articolul nepublicat de jurnalistul slovac Ján Kuciak, ucis în propria casă

Close
Închide
  Close