Mergi direct la conținut »
Români condamnați în Italia pentru că duceau copii cu handicap la cerșit. Minorii erau supuși la chinuri groaznice
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Români condamnați în Italia pentru că duceau copii cu handicap la cerșit. Minorii erau supuși la chinuri groaznice

Cinci români, care duceau copii cu dizabilități la cerșit și îi supuneau la chinuri groaznice, au fost condamnați în Italia.

De Dana Aramă,

Caz terifiant în Italia, acolo unde un grup de români racolau minori cu dizabilități din zone sărace din România și îi duceau în Italia, unde îi obligau să cerșească.

Minorii, peste 30 la număr, erau supuși la chinuri groaznice dacă se întorceau de la cerșit cu mâinile goale, potrivit stirileprotv.ro.

Copiii erau bătuți și ținuți înfometați. Aceștiau aveau o cotă de 10-15 euro pe zi, bani pe care trebuiau să-i achite pentru costurile de transport și mâncare, însă datoria nu era considerată ca fiind stinsă niciodată.

Rețeaua de români care aduceau copii la cerșit în Italia a fost descoperită în 2016.  Minorii, care erau ținuți în condiții mizere într-o tabără de lângă localitatea Nocera, au fost eliberați. Acum, cei cinci români care conduceau rețeaua au fost condamnați pentru trafic de persoane.

Zoltan Kozak şi Cornel Comăniciu au primit 8 ani de închisoare, Mihaly Matyas şi alte două femei implicate – soţia şi fiica lui Kozak vor petrece șase ani după gratii.


Citește și: Taxă controversată într-un proiect al Ministerului Mediului. Sunt vizate proiectele mari care au nevoie de autorizație de mediu


 

Close
Închide
  Close