De Mihai Toma,

  • Subprefectul Mihaela Duță, 51 de ani, spune că nu face parte din CJSU, dar a fost cu acord cu hotărârea de a caza oamenii la pensiunea fiicei sale. Nu vede nici un conflict de interese.
  • 230 de lei de om pentru cazare primesc proprietarii care pun la dispoziție spații pentru carantinarea celor care vin în țară din zone roșii.

Pensiunea nefolosită de pe terenul suprefectului

Pe 2 aprilie au fost aduse în comună, sub escorta poliției, două mașini cu numere străine. Sunt 4 persoane, două cupluri, soț și soție, care au intrat în carantină instituționalizată. Și mai sunt așteptate 14.

Centrul de carantină se afla în satul Piorești, din comuna Poienarii Burchii, cu acces direct la DJ101E, la 300-400 de metri de cele mai mari magazine din sat.

Curtea pensiunii din Poienarii Burchii.

“Noi nu avem nici o pensiune în sat. Iar această vilă nu are siglă și nici nu a fost folosită niciodată în scopuri turistice! Ne temem, e în mijlocul comunei! În plus, se află pe terenul subprefectului”, acuză locuitorii din comună. Ei au trimis o plângere și către Consiliul Județean Prahova și către prefectură, solicitând lămuriri.

Primarul: “Pe mine nu m-a informat nimeni. Pensiunea abia a fost dată în folosință”

Edilul Daniel Nedelcu spune nu a fost informat că îi vor fi aduse în comună persoane pentru izolare, dar recunoaște că i s-a cerut de la ISU Prahova, în urmă cu trei săptămâni, o listă cu spații de cazare disponibile.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

A trecut pe listă și pensiunea fiicei subprefectului și așezământul social Sfântul Pantelimon, care aparține de Mănăstirea Pissiota. Căminul de bătrâni nu era racordat la rețeaua de apă.

Libertatea: Domnule primar, câți oameni sunt în carantină?
Daniel Nedelcu: Am înțeles că sunt patru persoane, dar e posibil să mai vină. Sincer, pe mine nu m-a informat oficial despre ei. Pe de altă parte, ieri vorbeam cu prefectul Cristian Ionescu, îmi spunea că ține 320 de oameni în parc, că nu știe unde să-i ducă.

Primarul Daniel Nedelcu.

-De spațiul în care au fost carantinați, ce știți?
-E pensiunea fiicei doamnei subprefect. 22 de locuri in 6-7 camere. Tocmai a fost deschisă. Abia au terminat-o, n-au apucat s-o dea în circuit. Eu nu am fost niciodată înăuntru.

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”
Recomandări

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”

 

-Localnicii spun că pensiunea e în centrul satului…
-E în Piorești, la vreun kilometru de primărie. Sunt două magazine mari acolo, dar eu sper ca oamenii aflați în carantină să fie civilizați, să nu facă probleme. Au pază, sunt jandarmi.

-Cu mâncarea cum s-a procedat?
-Nu știu nimic! Cine i-a adus, aceia să se ocupe! Îmi pare rău, înțeleg situația, am compasiune pentru ei, dar eu habar n-am cine e acolo.

Subprefectul Mihaela Duță: “Oamenii să stea liniștiți, clădirea e în câmp”

Suprefectul Mihaela Duță a oferit explicații pentru Libertatea.

-Libertatea: Cum a ajuns Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la clădirea dv.?
-Mihaela Duță: Nu este clădirea mea, este a unei întreprinderi individuale a fiicei mele. Iar eu nu sunt în Comitetul pentru Situații de Urgență. Și dacă aș fi fost, tot eram de acord. Oricum, am fost consultată. Este situație de criză, este o nebunie. Din 3 aprilie, ora 0.00 au intrat și alte țări în zona roșie și se caută soluții pentru izolarea oamenilor. Se întoarce foarte multă lume în țară, sunt trimiși oameni în carantină și pe Valea Prahovei, și pe Valea Teleajenului, trebuie să înțelegem situația. Iar prefectul trebuie să ia repede decizii.

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”
Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 
Subprefectul Mihaela Duță.

-Locuitorii au făcut o întâmpinare la CJ și la prefect, sunt speriați.
-Eu și fiica mea ar trebui să fim primele care ne temem. S-a făcut dezinfecția, fiica mea intră acolo, face curat, spălă și calcă rufele. Oamenii sunt supărați și speriați degeaba. Pensiunea oricum e izolată, curtea mea e în câmp, la 120 de metri de drumul principal. Îi asigur că totul va fi bine. Chiar dacă sunt doar adoptată de cei din Poienarii Burchii, unde am lucrat ca secretară la Primărie, chiar țin la oamenii de acolo. Unii mă plac, alții nu, le urez tot binele din lume.

Acei oameni nu sunt bolnavi! Au stat în carantină și în țările de unde au venit și o iau de la capăt. Locuitorii nu au de ce să-și facă griji, carantinații sunt în paza jandarmeriei.

Mihaela Duță, subprefect de Prahova:

“Nu am semnat, dar am fost de acord când am fost consultată. Dacă ai ceva și poți să ajuți, de ce să nu ajuți?!”

-Până la urmă, terenul e al dv.?
-Nu, e al fiicei mele. Are vreo 4.700 de metri pătrați. Eu am alte patru terenuri, dar nu acesta. Și au mai stat oameni la pensiune. Condițiile sunt de lux, totul e nou, chiar spuneau jandarmii că ar vrea și ei să aibă o asemenea casă, dacă s-ar putea.

Declarația de avere a subprefectului.

-Ați semnat pentru a fi carantinați oamenii la pensiunea fiicei?
-Nu, dar am fost de acord când am fost consultată. Dacă ai ceva și poți să ajuți, de ce să nu ajuți?! Eu nu sunt în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, sunt persoana care nu participă la ședințe, să nu fiu expusă.

-Ce bani ar urma să primească proprietarul?
-Bănuiesc că știți, este un HG care reglementează. 230 de lei de persoană pentru cazare.

-Ați avut probleme cu oamenii în carantină din Prahova?
-Nu, doar într-un caz a fost cineva care a dezvoltat simptome ale bolii.

Subprefectul Mihaela Duță și prefectul Cristian Ionescu.

Sat întins, atestat de pe vremea lui Mihai Viteazul

Comuna cu puțin peste 5.000 de locuitori este traversată de râurile Ialomița și Cricovul Dulce. E întinsă pe 20 km și e formată din satele Poienarii Burchii, Cărbunari, Ologeni, Piorești, Podu Văleni, Poienarii Rali, Poienarii Vechi și Tătărăi.

Conform site-ului primăriei, satul Poienari Burchii este atestat documentar din 21 septembrie 1594, pe fosta moșie “Poeana”, a doamnei Stanca, soția lui Mihai Viteazul.

Mănăstirea Pissiota, din Piorești a fost construită în anii 1928-1929 de către omul de cultură ing. Nicolae Pissiota (1860-1940) și soția sa Zoe Pissiota (1868-1940), pe moșia cumpărată de la familia generalului Anghelescu Gheorghe (1850-1923), nume de rezonanță în Războiul de Independență din 1877.

Mănăstirea Pissiota
De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente