MENIU CAUTĂ
27 Ian. 2014 09:08 , de Adrian Văduva

România SUB NĂMEŢI! 80 de călători, BLOCAŢI într-un tren în apropierea localităţii Nucet din judeţul Dâmboviţa

Distribuie

Luni, trenul care circula pe ruta Bucureşti – Târgovişte a rămas blocat în apropierea localităţii Nucet din judeţul Dâmboviţa. Se pare că plugul din faţa locomotivei pentru a deszăpezi calea ferată s-a defectat. Astfel cei 80 de călători aflaţi în vagoane aşteaptă să fie preluaţi cu două autobuze şi transportaţi la destinaţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Eduard Ţelea, citat de Mediafax.
Totodată, CFR Călători a anunţat că, la nivel naţional, circulaţia feroviară se desfăşoară în continuare în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, iar pentru deszăpezirea liniilor se acţionează cu pluguri şi personal suplimentat.
Mai multe trenuri sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri la destinaţie.
Personalul feroviar lucrează la deszăpezirea liniilor şi a macazurilor în staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât trenurile să poată circula în condiţii de siguranţă. În acelaşi timp, echipele de intervenţie patrulează cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor pe regionalele teritoriale Bucureşti, Constanţa şi Galaţi.
Legătura cu Moldova este asigurată pe calea ferată, iar pe ruta Constanţa – Bucureşti, unde mai multe drumuri au fost închise, a fost suplimentată capacitatea de transport.
În timpul intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor trenurile vor rămâne în gări astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa pasagerilor. De asemenea, au fost luate măsuri de alimentare cu energie electrică, pentru a fi menţinută căldura în trenuri la nivel de confort termic şi posibilitatea de acces în sălile de aşteptare din gări.
În vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviară şi a utilajelor pentru deszăpezire, se menţine în circulaţie un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare, pentru a se evita blocarea în parcurs.
Reprezentanţii companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunţe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

În cazul în care aţi rămas înzăpeziţi puteţi scrie sau trimite fotografii la subiecte@libertatea.ro.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii