Mergi direct la conținut »
VIDEO | România, vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Ce spun tinerii care au urcat pe podium la campionatul european al hackerilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | România, vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Ce spun tinerii care au urcat pe podium la campionatul european al hackerilor

VIDEO | România, vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Ce spun tinerii care au urcat pe podium la campionatul european al hackerilor

România a demonstrat încă o dată că are printre cei mai buni IT-iști din lume. O echipă formată din elevi și studenți a devenit vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Românii au urcat pe podium la Campionatul European de Securitate Cibernetică care s-a desfășurat în Malaga, Spania. Competiția a început pe 31 octombrie şi a avut foarte multe probe dificile. Pe parcursul multor etape, tinerii IT-işti din România s-au aflat pe primul loc, dar în finală Spania a reușit să obțină cele mai multe puncte. Echipa României s-a întors optimistă acasă și este gata pentru o nouă provocare. 

De Dragoș Sasu,

Campioni printre hackeri

Echipa României a avut de înfruntat competitori foarte bine pregătiți din Austria, Elveţia, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Cipru, Suedia, Norvegia, Cehia, Grecia, Estonia, Liechtenstein şi Irlanda.  A fost o luptă strânsă cu echipa Spaniei, ţara gazdă.  Competiția şi-a propus să testeze şi să dezvolte abilitățile concurenților în domeniul securității cibernetice. A fost şi un prilej bun pentru ca marile companii să selecteze forță de muncă. În România, domeniul IT se confruntă cu o lipsă de personal, iar angajatorii profită de orice eveniment de acest fel pentru a descoperi tinere talente.

Liderul echipei României, Filip Munteanu, are  doar 22 de ani. Este student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București. De trei ani participă la această competiție şi de fiecare dată a urcat pe podium. Spune că a făcut multe sacrificii personale pentru a ajunge aici. Nu și-a petrecut vacanța de vară la mare, ci în fața calculatorului.

Filip Munteanu (foto- dreapta), vicecampion european la securitate Cibernetică.

” Este cel de-al treilea an în care particip la această competiție pot să spun că sunt întotdeauna lucruri noi de învățat. Trebuie să facem sacrificii şi să muncim mult astfel încât să putem face față în cadrul finalei. (…) A fost o pregătire mai lungă, dar a fost un mod de abordare interesant. Prima parte a calificărilor a fost în luna iulie și a durat trei zile. După această etapă de calificare am fost selectați mai mulți dintre noi, urmând să participăm la diverse competiții online. (…) În toți acești trei ani am avut foarte multe lucruri de învățat atât în cadrul acestei competiții, cât și în timpul finalei, când am fost supuși la stres și trebuia să rezolvăm probleme sub stres „, povestește Filip Munteanu, vicecampion european la Securitate Cibernetică.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

La 22 ani, Filip este deja angajat. A ales să muncească la noi în tară şi până acum nu s-a gândit dacă vrea să plece pentru a munci într-o companie din străinătate. Mesajul său pentru cei pasionaţi de domeniul IT:

„Să fie pasionați de acest domeniu, să fie curioși pentru că există desut de multe resurse pe internet. Să încerce să progreseze pe cont propriu pentru ca atunci când vom veni ca o echipă să nu o luăm de la zero, să avem ceva în spate”, spune Filip.

Potrivit unui comunicat al Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO),  European Cyber Security Challenge este o inițiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security). Echipa România a fost selectată de online. Această etapă a fost organizată de Serviciul Român de Informaţii, CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

CITEŞTE ŞI:

Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a agravat. Principesa Margareta a plecat de urgență în Elveția

ANALIZĂ. Patronii de hârtie. Mai mulți antreprenori care au primit finanțare prin programul Start-Up Nation și-au scos firmele la vânzare pe OLX

Close
Închide
  Close