MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Românul care și-a luat înapoi mașina confiscată de italieni. A dat în judecată statul și a obținut suspendarea sechestrului. Cazul său ar putea ajunge la Curtea Constituțională

Distribuie

Un român a reușit să-și ia înapoi mașina confiscată de autoritățile italiene, potrivit prevederilor noului cod rutier. Pe 13 martie, un judecător din Milano a suspendat sechestrarea unei maşini înmatriculate în România, după ce circulase mai mult de șase luni cu numere românești. Radu Masarie este șoferul român care a dat autoritățile italiene în judecată, acuzându-le de discriminare, iar în această situație Codul Rutier ar putea fi analizat de Curtea Constituțională din Italia.

Am obţinut restituirea talonului de circulaţie şi de ieri (14 martie, n.red) am început din nou să circul cu maşina a declarat pentru HotNews.ro Radu Masarie, un şofer amendat în decembrie, care a făcut recurs la măsura aplicată de poliţie.

Românul a fost apărat de un cabinet de avocatură din care face parte un compatriot.

Este un pas important, însă nu putem spune că e vorba de o victorie finală: aşteptăm sentinţa finală, în luna iunie. Vreau să mulţumesc cabinetului de avocatură care m-a susţinut şi care a pregătit recursul. Din păcate, cazul meu este singular: eu am putut face recurs pentru că am plătit 712 euro ca o cauţiune, însă sutele de români care au plătit amenda redusă, de 500 de euro, nu pot face recurs, ca mine” a mai spus Masarie.

Avocatul Doru Badea, din Bologna a arătat că noile măsuri din codul rutier italian sunt considerate „discriminatorii şi ilegitime”. Pe 26 iunie judecătorul italian care se ocupă de caz ar putea înainta documentaţia la Curtea Constituţională, pentru a se constata dacă modificările legii sunt sau nu constituţionale. Atunci este așteptată și decizia finală, respectiv anularea deciziei Poliției de sechestru și restituirea sumei plătite pe amendă, 712 euro.


Citește și: Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Comentarii