MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Ajutor nesperat, primit de românul căruia un viceprimar din Italia i-a aruncat păturile. Mihai se întoarce în România

Distribuie

Mihai Mesej, românul fără adăpost căruia viceprimarul din Trieste i-a aruncat păturile și hainele la gunoi, la începutul lunii ianuarie, revine acasă. În urma scandalului, un antreprenor român i-a sărit în ajutor pentru a se întoarce în România.

Publicația italiană Il Piccolo relatează că bărbatul s-a urcat, vineri, într-un microbuz pentru a ajunge în România. Spune că vrea se întoarcă în Oradea, orașul său natal unde are o casă pe care vrea să o termine.

După ce viceprimarul din Trieste i-a aruncat păturile și hainele la gunoi, Mihai Mesej a fost găzduit și ajutat de Andreescu Felix Aurelian, un antreprenor român stabilit în Italia, potrivit rotalianul.

„Mulțumesc tuturor. Poate mă voi întoarce, dar acum vreau să mă gândesc doar la viitorul meu”, a spus Mihai, conform sursei citate.

În ultimele luni, Aurelian Andreescu a fost cel care l-a ajutat pe Mihai Mesej să-și rezolve problemele de sănătate.

„I-am cumpărat medicamente pentru a trata psoriazisul și acum că este mai bine, a venit timpul să meargă acasă. Au fost câteva luni lungi și complicate, dar în cele din urmă avem un final fericit. Locuind la noi, a înțeles (Mihai – n.r.) că poate să reușească și asta i-a dat puterea de a decide să facă ordine în viața sa prin renunțarea la cerșit. De asemenea, doresc să mulțumesc consulatului român care ne-a ajutat să-i facem documentele lui Mihai”, a declarat Andreescu, citat de Il Piccolo.

Presa italiană scrie că Andreescu i-a făcut o donație lui Mihai pentru a-l ajuta să-și cumpere materialele necesare construirii casei.

„Sunt fonduri personale, care sper că îl pot sprijini pentru a finaliza lucrările. I-am dat și niște haine și materiale care cu siguranță îl vor ajuta pe viitor”, a precizat antreprenorul român.

Mihai Mesej are 57 de ani și a ajuns la Trieste în octombrie 2018, după ce un periplu prin mai multe orașe italiene. Viceprimarul orașului Trieste, Paolo Polidori, a aruncat la gunoi păturile, gecile și o plapumă pe care românul fără adăpost le folosea pentru a se încălzi.

 

Află cât câștiga românul fără adăpost din Italia căruia viceprimarul i-a aruncat păturile la gunoi

sursă foto: Il Piccolo / Rotalianul


Citește și:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Comentarii