MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Romeo Stavarache, fostul primar de Bacău, ar putea fi eliberat condiționat. A fost condamnat la patru ani de închisoare pentru corupție

Distribuie

Romeo Stavarache, fost primar al orașului Bacău, ar putea fi eliberat condiționat din închisoare. În cazul în care DNA nu va ataca decizia de marți a Judecătoriei Vaslui în termen de trei zile, fostul edil va fi liber. Stavarache a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție și a îndeplinit fracția de pedeapsă pentru eliberarea condiționată, au reținut judecătorii.

Romeo Stavarache a fost condamnat în noiembrie 2017 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, arată Mediafax. Fostul primar a fost judecat pentru mai multe fapte de corupție.

În iulie 2014, el a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise în perioada 2008-2011. Prejudiciul a fost stabilit la 2,3 milioane de lei. Potrivit DNA. Romeo Stavarache, direct sau indirect, a cerut şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani. Astfel, la începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie. Valoarea era de 38 de euro/stâlp. În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 – octombrie 2011 Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, suma totală de 810.670 de lei.

În luna ianuarie 2009, primarul Stavarache a cerut unui alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societăţii comerciale administrate de acesta să îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrări tehnico-edilitare. Banii au fost primiţi în două tranşe, prin intermediul unei asociaţii sportive.

În luna aprilie 2009, Stavarache a pretins de la acelaşi om de afaceri un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală, încheiat între această societate şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, având ca obiect construcţia unui bloc cu 45 de locuinţe în Bacău, respectiv 1.259.789,03 de lei.


Citește și: Fost ministru român, variantă bombă despre evenimentele de la Chișinău: Americanii și UE n-au avut încredere în români și nu i-au informat despre ceea ce urma să se întâmple


Citește mai multe despre Bacău pe Libertatea.

Comentarii