MENIU CAUTĂ

Rusia şi Serbia au semnat un acord în domeniul cooperării nucleare

Distribuie

Rusia şi Serbia au semnat un acord de cooperare în domeniul energiei nucleare civile, a anunţat joi, într-un comunicat, constructorul rus de reactoare nucleare Rosatom. Acordul interguvernamental vizează construirea şi modernizarea unor reactoare nucleare în domeniul cercetării şi dezvoltării medicinei nucleare.

După ce președintele Aleksandar Vucic a declarat, miercuri, că Serbia este un partener de încredere al Federaţiei Ruse şi îşi respectă ferm promisiunile făcute, acordul în domeniul cooperării nucleare a fost încheiat rapid.

Rusia şi Serbia au semnat anul trecut, la Soci, alt acord în domeniu. Aceste acorduri nu sunt contracte de vânzare de reactoare nucleare de fabricaţie rusă și pot reprezenta un prim pas către un asemenea contract.

Înaintea vizitei oficiale la Belgrad, Putin a lăudat relațiile apropiate dintre Rusia și Serbia. „În Balcani avem mulți prieteni, dar Serbia este partenerul nostru strategic, a spus Putin, potrivit presei sârbe.

Cu o zi înainte ca liderul rus să ajungă în Belgrad, autorităţile sârbe au reuşit să dejoace un complot pentru uciderea președintelui rus. Suspectul, un tânăr de 21 de ani care aparține grupării teroriste ISIS, a fost arestat miercuri lângă orașul Novi Pazar.


Parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea Marii Britanii din UE. Opoziția a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură


 

Citește mai multe despre Vladimir Putin, Rusia și Serbia pe Libertatea.

Comentarii