De Cristian Anton,

În declarația comună, Rusia și Ucraina sunt de acord cu privire la ”obiectivul de a proceda la o dezangajare a forţelor şi echipamentelor până la sfârşitul lunii martie 2020”.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat un schimb al tuturor prizonierilor cu separatiştii pro-ruşi prevăzut înainte de sfârşitul anului.

Părţile ”vor contribui la eliberarea reciprocă înainte de 31 decembrie a persoanelor deţinute potrivit principiului ”tuturor împotriva tuturor””, a declarat Zelenski.

Putin e mulțumit, Zelenski voia mai mult

Președintele rus Vladimir Putin a salutat summitul de la Paris drept un ”pas important” spre o dezescaladare şi ”fără îndoială” o dezgheţare, adăugând că ”Rusia va face tot ce depinde de ea pentru încetarea conflictului”.

”Procesul se dezvoltă în direcţia bună, deoarece au existat schimburi de prizonieri, pentru că am ajuns la o dezangajare în trei puncte cheie şi pentru că ne-am regăsit în acest format Normandia”, a declarat preşedintele Putin.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat regretul că au fost obţinute rezultate ”puţine” privind războiul cu separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei în cursul summitului de la Paris.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

”Au fost abordate multe probleme, omologii mei au spus că este un rezultat foarte bun pentru o primă întâlnire. Pentru mine, o spun sincer, este foarte puţin: aş dori să rezolv mai multe probleme”, a spus Zelenski.

Următorul summit, peste patru luni

Formatul Normandia a fost înfiinţat în iunie 2014 cu ocazia aniversării a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, când Franţa a invitat liderii ruşi, germani şi ucraineni să aibă primele consultări privind situaţia din Ucraina. Ultima reuniune a avut loc în 2016 în Berlin.

La summitul de la Paris au participat, pe lângă șefii de stat din Rusia și Ucraina, președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Următorul summit pentru problema ucraineană va fi organizat peste patru luni.  

Citeşte şi:

Garsoniera din Balș transformată într-un restaurant cu două etaje trebuie demolată! Tribunalul a anulat autorizațiile de construcție

Situație incredibilă la Institutul Român pentru Drepturile Omului. Un fost angajat a mărturisit că și-a dat demisia pentru că se plictisea la serviciu!

20 de ani de când arhivele Securității nu mai sunt secrete: jumătate de milion de turnători, un milion de urmăriți. ”Copii de 15-16 ani scriau și semnau note informative”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine