Mergi direct la conținut »
S-a deschis primul magazin alimentar de stat din București. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la inaugurare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > S-a deschis primul magazin alimentar de stat din București. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la inaugurare

S-a deschis primul magazin alimentar de stat din București. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la inaugurare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent luni, 14 octombrie, la deschiderea primului magazin alimentar, exclusiv cu produse românești, din București. Unitatea este situată pe strada Biserica Enei, sector 1, în centrul Capitalei.

De Livia Lixandru,

Atunci când a vrut să cumpere mai multe alimente din magazin, Petre Daea s-a lovit însă de o problemă.

Nu toate produsele erau trecute în sistem, drept urmare, ministrul Agriculturii a fost nevoit să renunțe la câteva dintre ele. De asemenea, în ziua deschiderii magazinului, clienții nu au putut plăti cu cardul.

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, companie cu capital integral de stat, a fost înființată anul trecut prin hotărâre de guvern cu scopul declarat de valorificare a resurselor şi producţiei agricole naţionale și şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe, potrivit economica.net.

„Este cel mai mare proiect pe care şi l-a propus MADR şi pe care l-a lansat pur şi simplu.

Trebuie să rezolve cea mai importantă şi cea mai grea situaţie: să valorifice producţia pe care fermierii mici o realizează printr-o muncă grea şi care nu are o valorificare pentru că nu exista o asemenea verigă”, a spus ministrul Agriculturii Petre Daea, într-o conferinţă de presă zilele trecute.

FOTO: Vlad Chirea

Close
Închide
  Close