MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Doscaș

#salvatipipera | Primele măsuri după campania Libertatea: Primăria Voluntari înființează un trotuar destinat corporatiștilor din zonă FOTOGALERIE

Distribuie

Printre proiectele necesare celor care lucrează în cartierul de afaceri Pipera Sud se numără și cele de infrastructură pietonală. Pe alocuri aceasta lipsește cu desăvârșire iar acolo unde există este perimată. Un prim pas în rezolvarea acestei probleme a făcut Primăria Orașului Voluntari care, de câteva zile, a început lucrările la un trotuar între Șoseaua Petricani și giratoriul care deservește clădirile de birouri din zonă.

Un trotuar de aproximativ 500 de metri este construit în această perioadă de Primăria Orașului Voluntari. Proiectul vine la două săptămâni de la lansarea campaniei #salvatipipera și presupune înființarea unei rute pietonale pe partea dreaptă a Șoselei București Nord, între barieră peste calea ferată București-Constanța și giratoriul din zonă. Majoritatea celor care lucrează în partea administrată de Orașul Voluntari a cartierului de afaceri Pipera Sud, vin în această zonă dinspre gura de metrou Pipera cu mijloace de transport în comun puse la dispoziţie de dezvoltatorii imobiliari de aici. Nu rare sunt cazurile când bariera la nivel cu calea ferată se defectează iar angajații din Nordul cartierului de afaceri renunță la microbuze și aleg să meargă pe jos printre gropi și mașini parcate de-o parte și de alta a drumului către sau dinspre gura de metrou.

”Trotuarul este paralel cu Șoseaua București Nord și va ajunge până aproape de rondul de la OMV. În maximum două săptămâni, cel mult trei, va fi gata. Urmează să realizăm o serie de investiții în zona Pipera, pe lângă cele deja realizate, pentru fluidizarea traficului. Avem în plan lărgirea arterei de circulație București Nord, care este prelungirea arterei Petricani din Sectorul 2 către Voluntari, până se va putea implementa un proiect comun cu Primăria Municipiului București, un pasaj subteran, sub calea ferată București- Constanța”, a declarat pentru Libertatea arhitectul-șef al Orașului Voluntari, Dragoș Stelniceanu.

O anomalie cu privire la sistemul public de transport de suprafață din cartierul de afaceri Pipera Sud este lipsa mijloacelor de transport în comun ale RATB care să circule pe raza administativ-teritorială a orașului Voluntari. Deși aproape o treime din zonă se află aici, autobuzele RATB întorc la granița Capitalei, sub pasajul peste calea ferată către Constanța. Dacă liniile 112 și 135 ar fi prelungite cu aproximativ un kilometru către sensul giratoriu din Voluntari, ar fi rezolvate multe dintre probleme zonei.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.


CITEȘTE ȘI

#salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada – VIDEO

#salvatipipera/ Mesajul lui Traian Mihu, primul IT-ist din Pipera, fost angajat la ICE Felix, pentru tineri: „Trebuie să tratezi lucrurile la serviciu ca în familie”

#salvatipipera / Ciprian Ciucu, consilier general al Bucureștiului: Primăria Capitalei ar trebui să declare prioritară această zonă – VIDEO

Citește mai multe despre #salvatipipera, #salvatipipera, trotuar și voluntari pe Libertatea.

Comentarii