MENIU CAUTĂ
19 Mar. 2018 20:40 , de Radu Tutulan

#salvatipipera. Huidu: ”De 11 ani trăiesc coşmarul din traficul sufocant din Pipera. Susţin campania, poate fi începutul pentru rezolvarea problemelor”

Distribuie

Realizatorul de radio și televiziune Șerban Huidu susține campania #salvatipipera lansată de Libertatea și consideră că toţi cei care lucrează în zona Pipera ar trebui să facă acest lucru. Huidu a spus că de 11 ani trăiește un coşmar în traficul sufocant din zona Pipera. 

„Ne-am mutat aici, în Pipera, acum 11 ani. În vremea respectivă mi se părea că este iadul pe pământ. Acum am ajuns să regret vremurile acelea. N-am avut niciodată un sentiment atât de apăsător. Presiunea aceasta imobiliară creşte, sunt foarte multe agenţii imobiliare, care vin şi propun clienţilor această zonă de nord. Pe de altă parte, străzile sunt la fel, metroul este unul singur, autobuzele firmelor private rup norma. Mi se pare îngrozitor. Din păcate, asta este problema României. Lipsa de infrastructură o să sufoce dezvoltarea asta economică reală. Iar dacă nu se vor trezi, măcar în ceasul al 129-lea, nu vor face nimic”, a spus Şerban Huidu, referitor la problemele cu care se confruntă de fiecare dată când vine la redacţie pentru a realiza emisiunea Cronica Cârcotaşilor.

Huidu spune că este nemulţumit de modul în care autorităţile locale, dar şi cele centrale au tratat problema zonei Pipera sau cum au ignorat nevoia de modernizare a infrastructurii rutiere.

„Cred că motto-ul lor este: «Ne doare fix în bascheţi! Dacă puteţi, bine. Dacă nu, ia căraţi-vă de aici!» Şi aşa sunt toţi, totul merge pe şpagă, totul merge pe cârpeală mică. Iniţiativa asta, #salvatipipera, am susţinut-o şi o susţin! Şi cred că toate entităţile media din zona asta ar trebui să fie alături de voi, Adevărul, Prima TV, Antena, toţi suntem aici şi avem aceeaşi problemă. Rezolvarea problemei Pipera, unde sunt atâţia bani şi atâtea interese, este un mic început pentru rezolvarea României. Noi vorbim de Pipera pentru că este o zonă foarte vizibilă şi uşor de rezolvat. Dar, o astfel de presiune nu ar face decât să rezolve problemele României. Întreaga ţară e un fel de Pipera, dar mai mare”, a explicat Şerban Huidu motivul care l-a determinat să promoveze mesajul campaniei #salvatipipera şi să susţină acest demers jurnalistic.

Semnează aici petiția #salvatipipera

Şerban Huidu consideră că dezinteresul autorităţilor locale faţă de zona Pipera este generat de faptul că mulţi dintre cei care care lucrează în nordul Bucureştiului au domiciliul în altă zonă a Capitalei sau chiar în județele din apropierea Bucureștiului, deci nu pot vota sau sancţiona prin vot primarul responsabil de haosul din Pipera.

„Cred că cel mai trist este că nu avem drept de vot, noi, ăştia care facem naveta. Eu cred că ar trebui să ne facem buletine de Pipera şi atunci cred că s-ar mai mişca lucrurile un pic”, a conchis Şerban Huidu.

Cartierul de afaceri Pipera Sud este primul agregator de business din România. Sute de firme au aici sediul social, iar un calcul simplu arată că principalele branduri din zonă cumulează cifre de afaceri cât 2% din Produsul Intern Brut al ţării.

În antiteză cu performanța antreprenorială, de peste 3,5 miliarde de euro pe an, există multe lipsuri vizibile cu care se confruntă Pipera Sud. Infrastructura pietonală este deficitară, cea rutieră este depășită, iar transportul public, fie că vorbim de cel subteran sau de cel de suprafață, nu este optimizat. Totul se traduce printr-o frustrare generală a zecilor de mii de oameni care muncesc aici și, pragmatic, în timp social pierdut pentru toată lumea.

Cauzele sunt multiple. Cartierul de afaceri se află la confluența a trei administrații locale – Primăria Sectorului 2Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Orașului Voluntari –, iar acesta pare să fie principalul motiv pentru care nu a existat până acum un plan unitar de dezvoltare. Au existat în schimb doar proiecte punctuale, nearmonizate, care nu au putut să țina pasul cu investițiile private în clădirile de birouri și spațiile aferente acestora.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail salvatipipera@libertatea.ro

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


Comentarii