De Mihai Niculescu,

Modelele din această gamă au un senzor bazat pe ultrasunete care îl înlocuiește pe cel optic, iar Samsung a recunoscut oficial problema.

Senzorul a făcut o serie de probleme utilizatorilor încă de la lansarea gamei S10. Un senzor pe ultrasunete este, ca și principiu de funcționare, mai puțin rapid decât unul optic întrucât principiul de lucru al acestuia este propagarea undelor sonice – la momentul atingerii cu degetul, forma pe care o iau undele o copiază pe cea a amprentei utilizatorului.

Vulnerabilitatea critică a fost descoperită joi, relatează wccftech.com iar senzorul cu ultrasunete s-a dovedit nu numai lent, ci și nesigur, testele demonstrând că Samsung Galaxy S10 și Note 10 pot fi practic deblocate folosind degetul oricui.

Vulnerabilitatea a apărut la utilizatorii care au adăugat o sticlă de protecție a ecranului care se lipește cu un lichid special- screen protector- dovedindu-se că un accesoriu de 10 dolari poate anula securitatea unui telefon de 1.000 de dolari.

Samsung a reacționat vineri, printr-un comunicat de presă

„Problema cu privire la senzorul ultrasonic, respectiv deblocarea dispozitivelor prin utilizarea modelelor tridimensionale apare pe anumite protectoare de ecran cu silicon la folosirea amprentei. Pentru a evita neplăcerile viitoare, le recomandăm utilizatorilor de Galaxy Note10/10+ și S10/S10+/S10 5G care folosesc asemenea protecții de ecran să le înlăture, să șteargă amprentele din memorie și să înregistreze altele. Vă rugăm să nu mai folosiți aceste protectoare de ecran până la momentul în care dispozitivele vor primi un update de securitate. Un asemenea update este prevăzut a fi lansat cel mai devreme săptămâna viitoare, iar după ce acesta va fi instalat, vă rugăm să vă asigurați că veți scana toată porțiunea amprentei, incluzând centrul și marginile” a comunicat Samsung.

Procurorii cercetează cum un liceu din Moreni a luat banii de bursă ai elevilor, dați de OMV Petrom! Reacția companiei
Recomandări

Procurorii cercetează cum un liceu din Moreni a luat banii de bursă ai elevilor, dați de OMV Petrom! Reacția companiei

Explicația tehnică este că stratul de silicon împiedică capturarea perfectă a undelor sonore emise de suprafața amprentei la atingerea ecranului (cu protecția care a cauzat problema, n.r.) iar senzorul primește semnalele distorsionate de la protectorul de ecran, în locul degetului.

Din punct de vedere al tehnologiei, senzorul de amprentă cu ultrasunete este, cel puțin teoretic, mai sigur decât cel optic, pentru că nu poate fi „păcălit” de o fotografie sau un scan în detaliu al amprentei utilizatorului legitim.

Sursa foto: ZDnet

Citeşte şi:

Am fost la o conferință a adepților teoriei că Pământul este plat: „Nu există gravitație și te poți plimba pe planetă ca pe o farfurie”. Ce crede un fizician despre argumentele lor

Schimbare de ultimă oră, după ce Libertatea a semnalat că există improvizații care pun sănătatea publică în pericol: ASSMB amână experimentul pe copii cu Plăcuțele Petri!

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură