De Mihai Niculescu,

Modelele din această gamă au un senzor bazat pe ultrasunete care îl înlocuiește pe cel optic, iar Samsung a recunoscut oficial problema.

Senzorul a făcut o serie de probleme utilizatorilor încă de la lansarea gamei S10. Un senzor pe ultrasunete este, ca și principiu de funcționare, mai puțin rapid decât unul optic întrucât principiul de lucru al acestuia este propagarea undelor sonice – la momentul atingerii cu degetul, forma pe care o iau undele o copiază pe cea a amprentei utilizatorului.

Vulnerabilitatea critică a fost descoperită joi, relatează wccftech.com iar senzorul cu ultrasunete s-a dovedit nu numai lent, ci și nesigur, testele demonstrând că Samsung Galaxy S10 și Note 10 pot fi practic deblocate folosind degetul oricui.

Vulnerabilitatea a apărut la utilizatorii care au adăugat o sticlă de protecție a ecranului care se lipește cu un lichid special- screen protector- dovedindu-se că un accesoriu de 10 dolari poate anula securitatea unui telefon de 1.000 de dolari.

Samsung a reacționat vineri, printr-un comunicat de presă

„Problema cu privire la senzorul ultrasonic, respectiv deblocarea dispozitivelor prin utilizarea modelelor tridimensionale apare pe anumite protectoare de ecran cu silicon la folosirea amprentei. Pentru a evita neplăcerile viitoare, le recomandăm utilizatorilor de Galaxy Note10/10+ și S10/S10+/S10 5G care folosesc asemenea protecții de ecran să le înlăture, să șteargă amprentele din memorie și să înregistreze altele. Vă rugăm să nu mai folosiți aceste protectoare de ecran până la momentul în care dispozitivele vor primi un update de securitate. Un asemenea update este prevăzut a fi lansat cel mai devreme săptămâna viitoare, iar după ce acesta va fi instalat, vă rugăm să vă asigurați că veți scana toată porțiunea amprentei, incluzând centrul și marginile” a comunicat Samsung.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Explicația tehnică este că stratul de silicon împiedică capturarea perfectă a undelor sonore emise de suprafața amprentei la atingerea ecranului (cu protecția care a cauzat problema, n.r.) iar senzorul primește semnalele distorsionate de la protectorul de ecran, în locul degetului.

Din punct de vedere al tehnologiei, senzorul de amprentă cu ultrasunete este, cel puțin teoretic, mai sigur decât cel optic, pentru că nu poate fi „păcălit” de o fotografie sau un scan în detaliu al amprentei utilizatorului legitim.

Sursa foto: ZDnet

Citeşte şi:

Am fost la o conferință a adepților teoriei că Pământul este plat: „Nu există gravitație și te poți plimba pe planetă ca pe o farfurie”. Ce crede un fizician despre argumentele lor

Schimbare de ultimă oră, după ce Libertatea a semnalat că există improvizații care pun sănătatea publică în pericol: ASSMB amână experimentul pe copii cu Plăcuțele Petri!

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat