MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Samsung va recupera 157 de tone de metale rare de pe smartphone-urile Note 7, care luau foc

Distribuie

Samsung a anunțat marți că va recupera 157 de tone de metale rare de pe smartphone-urile Galaxy Note 7, în încercarea de a reduce impactul asupra mediului, după ce anterior a retras de pe piață toată gama, scrie Reuters.

Samsung deja a lansat pe piață modelele Note 7 recondiționate, în special în Coreea de Sud. De altfel, Samsung a anunțat deja că va reutiliza o serie de componente precum modulele de cameră, cipurile și ecranele. De asemenea, va recupera o serie de metale rare precum cobalt, cupru, aur și argint din componentele care nu pot fi reutilizate.

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și încă își revine după costisitoarea operațiune de retragere a modelelor Note 7, operațiune care a generat o gaură financiară de 5,4 miliarde de dolari grupului coreean.

Samsung vânduse 3,06 milioane de unități Note 7 în întreaga lume, pe care a fost nevoit să le retragă la doar două luni de la lansare.

Greenpeace a cerut de mai multe ori Samsung să recicleze sau să recupereze materialele rare aflate în dispozitive, ultima oară chiar la Mobile World Congress în Barcelona.

Citește mai multe despre Samsung și Samsung Galaxy Note 8 pe Libertatea.

Comentarii