De Mihai Niculescu,

Sancțiunile aplicate de Consiliul de Administraţie al Liceului Special „Moldova“ Târgu Frumos sunt însă pe linie administrativă, pentru că ancheta decesului fetiței în vârstă de opt ani se desfășoară la Parchet, arată Ziarul de Iași.

În urma analizării rezultatelor cercetărilor realizate de cele două comisii, una care a avut în componenţă doar cadre didactice de la unitatea şcolară în cazul cercetării pedagogului, şi una care a fost formată de cadre didactice şi de către un inspector şcoar în cazul directorului, Consiliul de administraţie al şcolii a ales modalitatea de sancţionare a persoanelor considerate vinovate în acest caz, arată sursa citată.

Incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi ale şcolii, imaginile fiind analizate de către consiliul de administraţie, ajungand ulterior la Parchet, care face cercetări în acest caz.

Abia acum se pun plase de protecție

Alte măsuri, însă după moartea fetiței, au fost începerea unor lucrări de securizare a incintei.

„În urma acestui incident am solicitat fonduri pentru montarea de plase de protecţie în locurile identificate ca având risc de accidentare şi am înălţat balustradele scărilor“, a spus directorul unităţii de învăţământ, Margareta Pristavu.

Incidentul în care fetiţa de 8 ani – nevăzătoare, aflată în clasa pregătitoare – a decedat a avut loc pe 15 decembrie 2019, într-o zi de duminică. Fetiţa a rămas nesupravegheată după ce pedagogul care trebuia să aibă grijă de copii a plecat după un supliment alimentar pentru elevi. Eleva a căzut de la etajul al II-lea pe scări şi a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie, decedând luni dimineaţă.

Citeşte şi:

Medicii care prescriau multe medicamente de inimă de la KRKA primeau ”inimioare” în Excel și bani pe contracte de sponsorizare fictivă!

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni. E acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Universitatea de Construcții reacționează după investigația Libertatea: prodecanul acuzat de fals a fost eliberat din funcție

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi