Mergi direct la conținut »
Șantierul-bodegă din Berceni. Parcul Central de lângă Piața Sudului se construiește printre aburii alcoolului: în urma muncitorilor rămân sticle de bere, vodcă și vin
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șantierul-bodegă din Berceni. Parcul Central de lângă Piața Sudului se construiește printre aburii alcoolului: în urma muncitorilor rămân sticle de bere, vodcă și vin

Șantierul-bodegă din Berceni. Parcul Central de lângă Piața Sudului se construiește printre aburii alcoolului: în urma muncitorilor rămân sticle de bere, vodcă și vin

La ieșirea din stația de metrou Piața Sudului, lângă BIG Berceni, Primăria Sectorului 4 a demarat, pe 7 noiembrie 2019, lucrările de amenajare la mult trâmbițatul ”Parc Central”. Constructorul este SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) Sector 4.

De Viorel Tudorache,

Trecătorii monitorizează zilnic situația șantierului Parcului Central, în care primarul Daniel Băluță a investit enorm. Vremea bună a fost un aliat pentru muncitori. În două luni a fost ridicată o fântână, au început să prindă contur aleile, iar lucrările la rețeaua electrică pentru instalația de iluminat sunt într-o fază destul de avansată.

Combustibilul necesar lucrărilor: alcoolul

În afara lucrărilor, cetățenii au mai sesizat un lucru. Incinta șantierului s-a umplut de sticle goale de băuturi alcoolice, bere, vodcă și vin, rămase în urma muncitorilor.

Directorul ADP 4, Marian Goleac, nu a putut fi contactat. Potrivit legislației muncii, obligația interzicerii alcoolului la locurile de muncă revine exclusiv angajatorului.

Parcul Central de la Piața Sudului, care are ca termen de finalizare data de 6 noiembrie 2020, are o suprafață de un hectar și va cuprinde o fântână arteziană, spații pentru petrecerea timpului liber și zone de recreere.

Terenul a fost expropriat de Primăria Municipiului București de la societatea Băneasa Investments SA, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Suma necesară exproprierii, 7,15 milioane de lei, a fost plătită, însă, din bugetul Primăriei Sectorului 4.

Close
Închide
  Close