Mergi direct la conținut »
Șapte case bântuite care au costat milioane de dolari. Poveștile despre fantome le-au scăzut valoarea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Șapte case bântuite care au costat milioane de dolari. Poveștile despre fantome le-au scăzut valoarea

De Răzvan Mihalașcu, . Ultimul update Joi, 31 octombrie 2019, 16:08

Numeroase case bântuite din Statele Unite au fost scoase la vânzare la prețuri de peste un milion de dolari, deși se spune că în acestea ar avea loc fenomene paranormale. Unele dintre aceste locuințe, care ar fi bântuite de fantome, și-au pierdut, însă, din valoare fie din cauza poveștilor sinistre, croite în jurul lor, fie pentru că s-au degradat odată cu trecerea timpului, relatează Business Insider.

Ad placeholder

O familie obișnuită se mută într-o casă pe care o cumpără la un preț avantajos, iar apoi descoperă că locuința este bântuită. Acesta este unul dintre scenariile cel mai des întâlnite în filmele de groază. Ce se întâmplă, însă, dacă acest lucru se petrece și în realitate?

Multe case au devenit mai valoroase după ce s-a aflat că în acestea ar exista fantome. Unele dintre casele bântuite au devenit atracții turistice și chiar o sursă de inspirație pentru filme de groază de la Hollywood.

Businessinsider.com prezintă povestea a șapte case bântuite, evaluate la milioane de dolari. Valoarea de piață a acestora a scăzut, însă, acum.

Casa de groază Amityville din Long Island, New York e considerată cea mai bântuită locuință din SUA

Cunoscută sub numele de Amityville Horror House, casa bântuită se află în orășelul de coastă Amityville din Long Island. Locuința situată pe Ocean Avenue numărul 112 este celebră pentru că șase oameni au fost uciși în aceasta. În noaptea de 13 noiembrie 1974, Ronald J. DeFeo Jr. , un tânăr de 23 de ani, și-a împușcat părinții și cei patru frați, în timp ce dormeau.

La mai puțin de un an de la crime, familia Lutz a cumpărat casa contra sumei de 80.000 de dolari, un preț redus din cauza faptelor sinistre. Oamenii s-au mutat din locuință în nu mai puțin de 28 de zile deoarece ar fi asistat la activități paranormale, precum mirosuri ciudate, mâzgă verzuie ce se prelingea din pereți sau din gaura cheii.

Ad placeholder
Două coafeze au avut coronavirus, dar au purtat măști de protecție: 139 de clienți nu s-au îmbolnăvit, arată un studiu american
Recomandări
Două coafeze au avut coronavirus, dar au purtat măști de protecție: 139 de clienți nu s-au îmbolnăvit, arată un studiu american
 

Potrivit sursei, George Lutz, unul dintre membrii familiei, a mărturisit că se trezea în fiecare noapte la ora 3:15, adică ora la care Ronald J. DeFeo Jr ar fi comis crimele. De asemenea, familia a susținut că a văzut cum fantomele celor uciși apăreau noaptea deasupra paturilor.

În 2010, locuința a fost renovată, iar adresa a fost schimbată în așa fel încât cei pasionați de povești de groază să nu mai viziteze locul.

Astfel, casa bântuită a fost scoasă la vânzare la un preț de 1,15 milioane de dolari. În cele din urmă, proprietatea a fost vândută cu 950.000 de dolari. Mai apoi, în 2017, Amityville Horror House a fost vândută din nou la prețul de 605.000 de dolari.

Charming Forge Mansion din Womelsdorf, Pennsylvania – conacul bântuit de fantome, evaluat la 2,5 milioane de dolari

Construit în 1784 și restaurat în 1994, conacul ridicat în stil georgian are șapte dormitoare, patru băi, șapte șemineuri funcționale, tâmplărie și elemente arhitecturale din perioada colonială.

Ad placeholder
Guvernul Orban a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Orban: ”Nu introducem nicio restricţie nouă”
Recomandări
Guvernul Orban a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Orban: ”Nu introducem nicio restricţie nouă”
 

„Charming Forge” este considerată casa perfectă pentru amatorii de „senzații tari” deoarece aici au fost semnalate mai multe activități paranomale, multe dintre ele având legătură cu apariția unor fantome.

Se spune că aici poate fi auzită o femeie cum plânge pe holuri, iar un bărbat ar apărea în mod misterios în curtea din spate a casei. De asemenea, din locuință s-ar auzi zgomote de la germanii luați prizonieri de război în timpul Revoluției americane.

În 2009, casa a a fost scoasă la vânzare la un preț de 2,5 milioane de dolari, însă în ultimii ani nu și-a găsit cumpărător. Recent, locuința a fost evaluată la 695.000 de dolari, notează Business Insider.

Ad placeholder
ING le cere clienților să justifice de unde au bani, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără notificare. Banca: Aplicăm o directivă europeană
Recomandări
ING le cere clienților să justifice de unde au bani, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără notificare. Banca: Aplicăm o directivă europeană
 

Castelul Franklin din Cleveland, cea mai bântuită casă din Ohio

Activități paranormale au fost semnalate și în Castelul Franklin (Franklin Castle), considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din statul american Ohio. Casa cu elemente arhitectonice victoriene a fost construită în 1880 de
Hannes Tiedemann, patronul unei băcănii devenit ulterior bancher.

Multe dintre rudele apropiate ale lui Tiedemann au murit în această casă. Este vorba despre fiica sa de 15 ani, mama, soția sa și alți trei copii minori.

După moartea lui Tiedemann în 1908, casa a fost transformată într-un centru cultural german și a fost și sediu al Partidului Socialist german. Cu toate acestea, în anii ’60 au apărut legende potrivit cărora există activități paranormale în castel.

Vizitatorii susțin că au asistat la întâmplări bizare: au auzit bebeluși plângând sau au văzut o femeie misterioasă apărând dintr-un abur negru. Atunci au ieșit la iveală povești terifiante care spun că numeroși oameni ar fi fost uciși în beciul castelului de către naziști.

Ad placeholder

Mai mult, unii oameni susțin că au văzut fantoma fiicei nerecunoscute niciodată de Tiedemann, despre care se spune că a fost spânzurată de către tatăl ei. De asemenea, castelul ar fi bântuit și de fantoma amantei bancherului care ar fi fost ucisă cu un topor.

La începutul anului 1984, actorul Michael DeVinko, ultimul soț al lui Judy Garland, a cumpărat Castelul Franklin. A investit aproape un milion de dolari pentru a-l renova, înainte de a-l vinde. De-a lungul timpului, locuința a fost distrusă de mai multe incendii. În 2011, castelul a fost vândut contra sumei de 260.000 de dolari, deși fusese evaluat la un preț cu 110.000 de dolari mai mare în 1999. Casa despre care se spune că ar fi bântuită a fost transformată într-o clădire cu apartamente.

Conacul LaLaurie din New Orleans, Louisiana, e bântuit de spiritele sclavilor

Conacul LaLaurie se află în orașul New Orleans din statul Louisiana. Clădirea impunătoare are șase dormitoare, șapte băi, dar și o poveste înspăimântătoare. Conacul a fost construit în jurul anului 1800 pentru a găzdui membri ai Familiei Regale franceze.

Ad placeholder

În 1832, Doamna Delphine LaLaurie s-a mutat în acest palat, unde a organizat numeroase petreceri extravagante. Astfel, a ajuns să facă parte din elita acelor vremiri din New Orleans. Cu toate aceastea, ea a fost acuzată că și-ar maltrata sclavii.

Doi ani mai târziu, un incendiu violent a mistuit conacul, iar pompierii trimiși să stingă flăcările au descoperit „șapte slavi mutilați ce fuseseră închiși în această casă”, conform Atlas Obscura. Oamenii revoltați de cele aflate au distrus casa. La acea vreme, Doamna Delphine LaLaurie a fugit la Paris, unde a trăit până la sfârșitul vieții.

Se spune că această casă este bântuită de fantomele sclavilor, fiind o atracție pentru turiștii care vizitează orașul New Orleans. Accesul în această locuință este interzis deoarece este proprietate privată.

Ad placeholder

Acum, casa costă 854.321 de dolari, însă în 2010 era evaluată la 2,1 milioane de dolari.

Domeniul Pillars din Albion, New York

Domeniul Pillars (Pillars Estate) se află în orașul Albion din statul american New York. Clădirea impunătoare a fost construită în 1878, având șase dormitoare și șase băi.

Potrivit Realtor, oamenii care lucrează aici susțin că au auzit, în mod bizar, zgomote de pași pe scări. O femeie angajată de proprietar să îngrijească monumentul istoric spune că a auzit cum cineva cânta la pian, deși nimeni nu se afla în camera cu instrumentul. De asemenea, proprietarul casei susține că a văzut o femeie îmbrăcată într-o rochie albă care bântuie locuința.

În 2015, Domeniul Pillars a fost scos la vânzare la un preț de un milion de dolari. Cu toate acestea, prețul casei a scăzut de-a lungul timpului, aceasta fiind evaluată la 450.000 de dolari.

Ad placeholder

Casa Sallie dinAtchison, Kansas

Sallie House este celebră în orășelul Atchison din Kansas deoarece aici avea loc fenomene paranormale. Construită în jurul anului 1900, casa a fost folosită pe post de cabinet de către un medic din Atchison.

Potrivit legendei, o fetiță de șase ani a fost adusă la doctor deoarece ar fi avut apendicită. Medicul ar fi început să o opereze pe copilă, înainte ca anestezia să-și facă efect. Micuța a murit pe masa de operație, iar spiritul ei ar bântui casa.

Se spune că fantoma fetiței i-ar zgâria pe vizitatori. De asemenea, în casă ar avea loc incidente bizare. Spiritul copilei ar muta obiecte, ar aprinde focul în mod inexplicabil, iar temperatura ar scădea în locul în care fetița ar fi fost operată.

Datorită activităților paranormale, casa este cunoscută în toată lumea drept „locuința fantomei lui Sallie”. Mai mult, proprietarii o închiriază cu 400 de dolari pe noapte „vânătorilor de fantome”.

Ad placeholder

În februarie 2016, casa Sallie a fost scoasă la vânzare la un milion de dolari. Șase luni mai târziu, prețul acesteia a scăzut la jumătate, iar în noiembrie 2017 nu s-a mai regăsit printre proprietățile scoase la vânzare.

Căsuța de pe platou sau Casa Moșierului din Ossining, New York

Căsuța de pe platou sau Casa Moșierului (Highland Cottage sau Squire House) are de asemenea o poveste bizară. Construită în 1872 cu elemente arhitectonice elvețiene, locuința a avut mai mulți proprietari de-a lungul timpului.

Proprietatea se află în localitatea Ossining din New York, unde se află și renumita închisoare Sing Sing. În 1905, aceasta a fost cumpărată de medicul pușcăriei, dr. Amos Osborne Squire. Medicul ar fi asistat la peste 138 de execuții, cât timp a lucrat în închisoare.

În jurul anului 1912, Squire a transformat locuința într-o sanatoriu privat, motiv pentru care mulți oameni ai locului spun că această casă este bântuită.

La un moment dat, casa extravagantă a fost evaluată la 1,25 milioane de dolari, însă a fost vândută în 2018 la prețul de 925.000 de dolari.

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Citeşte şi:

Fața plânsă a satului românesc. Cum sunt ignorate de poliție micile furturi care devin crime

Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare!

Școala din România unde elevi de 10 ani au colegi de bancă adulți de 35-40 de ani. ”Părinții vin să învețe carte ca să-și ajute copiii la teme”

Înregistrare interzisă minorilor cu Anamaria Prodan, pe cine a amenințat. Atenție, limbaj trivial
PARTENERI - GSP.RO
Înregistrare interzisă minorilor cu Anamaria Prodan, pe cine a amenințat. Atenție, limbaj trivial
Cel mai mare secret pe care Andreea Bălan l-a ținut ASCUNS. Nimeni nu trebuia să afle asta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cel mai mare secret pe care Andreea Bălan l-a ținut ASCUNS. Nimeni nu trebuia să afle asta
Horoscop 16 iulie 2020. Săgetătorii pot negocia, cu un oarecare succes, un contract cu un partener important
HOROSCOP
Horoscop 16 iulie 2020. Săgetătorii pot negocia, cu un oarecare succes, un contract cu un partener important
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close