MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

SCANDAL între BĂSESCU şi PREMIER din cauza lui BECALI: „Ponta e mincinos când spune că el l-ar graţia în locul meu pe Gigi Becali”. Latifundiarul rămâne în închisoare

Distribuie

Într-o emisiune la postul B1 TV, preşedintele a prezentat avizul negativ primit de la ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc – „vărul lui Victor Ponta”, dar a evitat să spună dacă intenţiona să-l graţieze pe patronul echipei Steaua. În schimb, a afirmat că premierul minte atunci când susţine că l-ar elibera pe latifundiarul din Pipera.
„Ponta e mincinos când spune că el l-ar graţia în locul meu pe Gigi Becali. Ministrul Justiţiei mi-a trimis un aviz negativ în care se arată ca nu se impune graţierea lui Becali. Iar el iese după acest aviz şi spune că l-ar graţia (…) Ponta e mincinos când spune că el l-ar graţia în locul meu pe Gigi Becali. Pe data de 13 ianuarie, ministrul Justiţiei mi-a trimis un aviz negativ în care se arată ca nu se impune graţierea lui Becali. Iar Ponta iese după acest aviz şi spune că l-ar graţia. Vărul lui Ponta, ministrul Justiţiei, mi-a trimis că nu e de acord cu graţierea lui Becali. Mă îndoiesc că Ponta n-a ştiut de avizul negativ”, a declarat preşedintele Traian Băsescu la emisiunea lui Robert Turcescu, arătând documentul primit de la Cazanciuc.

Săptămâna trecută, Victor Ponta declara la rândul său la Antena 3 faptul că, în locul ministrului Justiţiei, el ar fi cerut graţierea lui Becali.
„Există o cerere la Ministerul Justiţiei. Ministrul m-a informat. Va lua o decizie. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui. Dar nu sunt. Decizia aparţine ministrului Justiţiei”, spunea Victor Ponta, la Antena 3. Aseară, Ponta spunea: „Din punct de vedere uman, cred că Gigi Becali trebuie graţiat.”

Citește mai multe despre Gigi Becali și Victor Ponta pe Libertatea.

Comentarii