De Andreea Radu,

În 2017, Dr Peter Hutchinson a fost dat afară de la Trinity Hall, colegiul constitutiv al Universității din Cambridge, interzicându-i-se să mai aibă contact cu studenții, potrivit BBC.

Trinity Hall a transmis acum că decizia de demite nu a fost „în concordanță cu Dr. Hutchinson și a fost incorectă”.

O fostă student care a făcut parte dintre cei care s-au plâns de comportamentul profesorului spune că decizia luată de Trinity Hall este „o palmă peste față”.

Dr Peter Hutchinson a renunțat la predarea limbilor moderne și medievale în 2015, în urma unei investigații interne a colegiului cu privire la conduita sa. El se confruntă cu 10 plângeri pentru incidente „deplasate” comise în 2014 și 2015.

În anul 2017, TrinityHall a anunțat că l-au retras permanent pe Hutchinson din orice activitate pe care o avea cu colegiul, după încălcarea sancțiunilor care i-au fost impuse.

La vremea respectivă, un purtător de cuvânt al Trinity Hall a declarat: „Putem confirma că dr. Hutchinson s-a retras definitiv din orice implicare viitoare cu afacerile colegiului, inclusiv din rolul său în comitetul financiar. El nu mai fi prezent în colegiu niciodată”.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

După doi ani de când a fost demis, profesorul a fost reprimit de Trinity Hall

Dr. Hutchinson a declarat pentru BBC că nu a existat „nicio constatare legală cu privire la hărțuire” și a subliniat că aceasta a fost o investigație internă, universitară.

Cu toate acestea, colegiul transmite acum următoarele: „În conformitate cu drepturile și privilegiile acordate semenilor emeriți ai colegiului, Dr. Hutchinson va continua să participe la anumite evenimente ale colegiului și să-și exercite drepturile, dar nu va participa la evenimentele destinate în primul rând studenților sau absolvenților decât cu acordul cu colegiul”.

BBC News scrie că reprezentanții Trinity Hall au fost avertizați că Dr Hutchinson ar amenința cu acțiuni legale și că la imparțialitatea procesului.

Studenții, scandalizați de decizia colegiului

Foștii studenți care au depus plângeri împotriva profesorului au renunțat la dreptul de a rămâne anonimi pentru a vorbi despre decizia luată în prezent de Trinity Hall.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Sophie Newbery, în vârstă de 23 de ani, care a absolvit Trinity Hall în 2018, a declarat că decizia a fost ca „o palmă peste față”.

Tânăra a spus că dr. Hutchinson s-a oferit să-i dea „un sărut mare” de ziua ei și a făcut comentarii cu privire la îmbrăcămintea ei. De asemenea, în timpul unei seri de film pe care profesorul a ținut-o la el a acasă, el a întrebat un grup de patru studenți dacă ar „s-ar culca cu cineva pentru a ajunge în top”.

Cleodie Rickard și Sophie Newbery (foto BBC – FACEBOOK)

Cleodie Rickard, 23 de ani, care a absolvit tot în 2018, spune că a fost scandalizată de decizia colegiului. Niciunul dintre studenți nu a fost notificat că profesorul s-a întors la universitate.

Universitatea din Cambridge este formată din 31 de colegii autonome, toate având propriile lor proceduri interne.

Citeşte şi:

Iulia Ghenea, povestea tinerei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor când nimeni n-avea curaj să facă asta! Libertatea a găsit-o după 8 ani pe cea care a devenit subiect de film

”Performanță românească”: În 9 ani n-am reușit să terminăm o autostradă de 99 de kilometri. Drum blocat în licitații, crăpături, lilieci și morți

5 superlecturi de weekend. De la copiii care evadează din întuneric făcând escaladă, până la reparaţia autorităţilor britanice faţă de românca pe care o discriminaseră

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime