De Bobi Neacșu,

În 2019 Guvernul a dat posibilitatea angajatorilor să aducă la muncă 30.000 de noi lucrători extracomunitari, arată statisticile făcute de Economica.net. Peste 97.000 de locuri de muncă care au rămas neocupate în 2019.

China, Turcia, Filipine şi Vietnam sunt ţările din care angajatorii români au putut să importe forţă de muncă.

Dosar penal pentru incitare la ură în cazul Ditrău

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare. Aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, fiind nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka. Localnicii susţin că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le „impună cultura lor” şi să le pună în pericol siguranţa.

Reacţia premierului Orban

„A existat o acţiune. Evident că nu au existat declaraţii politice sforăitoare aşa cum au dat alţii. În ceea ce ne priveşte, am acţionat eficient şi în cazul respectiv se vede că până la urmă s-a ajuns la o soluţie la care nu este nicidecum aceea la care ar fi sperat alţii. (…) O să urmărim ceea ce este normal să urmărim, respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, fără în schimb a da o coloratură”, a spus premierul, citat Agerpres.

Alin Tișe, președintele CJ CLuj, a spus că vrea să îi angajeze pe cei doi muncitori din Sri Lanka care lucrează în Ditrău, județul Harghita.

Citeşte şi:

Adriana Nedelea LA FIX: Răspunsul Lianei Stanciu, când a fost întrebată de ce TVR a ales firma Global Records să se ocupe de Eurovision: „Pentru ce era nevoie de licitație?”. Dialog încins cu reporterul Libertatea

TVR scoate din buget 491.400 euro pentru Eurovision! 14 oameni din instituție și 8 din stafful câștigătorului merg la Rotterdam pe 53.500 de euro!

Valeriu Zgonea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă