Simptomele bolii pot fi ametelile si oboseala
Lipsa odihnei, mesele neregulate, consumul de alimente fara vitamine duc cel mai adesea la instalarea anemiei in organism. Astfel, scade capacitatea sangelui de a transporta oxigenul la tesuturi, cu ajutorul globulelor rosii, si apar starile de ameteala.
Cel mai cunoscut si cel mai raspandit tip de anemie din lume este cea datorata deficientei de fier din organism (anemia feriptiva). Principalele cauze ale acesteia sunt mesele insuficiente, existenta unor stari ale organismului care cer cantitati crescute de fier (sarcina, alaptare, copii mici, convalescenta ori infectii), pierderea de sange sau absorbtia slaba a fierului de catre corpul uman.
De asemenea, in cazul femeilor insarcinate, este foarte important ca acestea sa consume produse care contin fier, astfel incat micutii lor sa nu vina pe lume cu o carenta a acestuia in organism si sa nu fie predispusi la anemie. Un alt tip de anemie este cea provocata de pierderile de sange, ca urmare a unor afectiuni precum gastrita, ulcerul, starile diareice sau sangerarile provocate de hemoroizi (anemia hipocroma).
Semnele si simptomele anemiei apar in functie de valorile hemoglobinei. Cum majoritatea cazurilor de anemie provin din greseli de alimentatie, modificarea dietei si administrarea de vitamine, sub forma preparatelor naturale, sunt suficiente pentru vindecare. Printre preparatele naturale care dau rezultate in tratarea acestei boli se numara maceratul din muguri de brad alb sau extractul din muguri de alun.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_2161dd25ebe9eeb67c6bab8489c50e45.jpg)
Extractul din muguri de porumbar este, de asemenea, un bun remediu pentru anemii. Si extractul din muguri de salcie creste productia de celule rosii, in timp ce acela din mladite de alun are o actiune concentrata asupra maduvei osoase si a splinei.
Ce sa mai introduci in alimentatie
Anemia se trateaza consumand alimentele care dau cantitatea sigura de fier si care se asimileaza foarte usor de organism.
Printre acestea, se numara carnea rosie (ficatul), pestele (stridiile, scoicile), legumele verzi (spanacul, patrunjelul, prazul), leguminoasele (lintea, mazarea), fructele uscate si cerealele integrale.
Uite o lista cu alimente bogate in fier, care te ajuta sa scapi de anemie!
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_286631f032f7a9af14b7caadc9b0f302.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_2b978e52d35d53dd64c2c3afaf44b0ee.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_3121cdd3caf27a424f0099440ce8b2e5.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_b09419b8a38f2fb0b6c1616601d0b21e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_5f1cf4c7bf8c3519924c4adcf67701a9.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_1883fb4eb85c0f5e6eab910f0a58cb55.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_e5260288808be5d2ff7c44f8b54d22df.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.