MENIU CAUTĂ
20 Mai. 2014 18:47

Scapă mai ieftin? Răsturnare de situaţie în dosarul de omor în care este judecat poliţistul Cristian Cioacă

Distribuie

Cei doi magistraţi care judecă dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat de omor calificat au cerut schimbarea încadrării juridice, lucru care ar putea să îi convină de minune poliţistului.
Pedeapsa i-ar putea fi micşorată
Cu alte cuvinte, în loc să fie condamnat pentru omor calificat, aşa cum s-a întâmplat în prima instanţă, când a primit 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, Cioacă ar putea fi pedepsit pentru lovituri cauzatoare de moarte. În aceste condiţii, dacă ar fi găsit vinovat, poliţiştul ar risca între 5 şi 15 ani de închisoare. Aflând decizia judecătorilor, Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a cerut ieri mai mult timp pentru a-şi pregăti o nouă apărare.
”Nici o încadrare nu ne convine atât timp cât nu a comis nici o faptă”, a declarat Vasii. În acest timp, Emilia Ghinescu, mama avocatei Elodia Ghinescu, era îngrozită de gândul că fostul său ginere ar putea scăpa cu o pedeapsă atât de uşoară, după ce i-ar fi omorât fiica. Femeia a ieşit tulburată din sală, fără să dea declaraţii. Şedinţa a fost reluată după câteva ore pentru concluziile finale, însă până la închiderea ediţiei nu se încheiase.

Citește mai multe despre Elodia Ghinescu pe Libertatea.

Comentarii