Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cum a fost făcut scaunul papal pe care Suveranul Pontif îl va folosi în România. Imagini de la Reghin, locul în care a fost realizat 
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Cum a fost făcut scaunul papal pe care Suveranul Pontif îl va folosi în România. Imagini de la Reghin, locul în care a fost realizat 

VIDEO | Cum a fost făcut scaunul papal pe care Suveranul Pontif îl va folosi în România. Imagini de la Reghin, locul în care a fost realizat 

Scaunul papal care se va afla în Catedrala Sfântul Iosif din București cu ocazia vizitei Papei Francisc a fost făcut de fabrica Mobila Dalin din Reghin. Piesa de mobilier concepută de designerul Mihai Grama are o structură de lemn și este tapițat cu stofă de broderii. De asemenea, scaunul papal conține motive arhitecturale ale Catedralei.

De Andreea Radu,

Construirea scaunului a început pe 7 mai, la o fabrică specializată în producția de mobilier tapițat din Reghin, Mobila Dalin, condusă de Dan Cotoi. Tot aici ai fost realizate și 50 de alte scaune pentru suita papală.

„Scaunul papal are structura din lemn de fag, iar elementele decorative din stejar sculptat. Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București” spune designerul Mihai Grama, potrivit radiomures.ro.

Atât în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu se regăsește stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre.

Managerul fabricii, Dan Cotoi spune că echipa de producție a primit sarcina cu entuziasm și emoție din respect pentru religia greco-catolică.

„Suntem onorați să luăm parte la un eveniment istoric: Vizita Papei Francisc la București. ‪Astfel, am avut privilegiul să realizăm Scaunul Papal, inclusiv o parte din mobilierul folosit de Suita Papală în Catedrala Sfântul Iosif din București în data de 31 Mai 2019”, au transmis reprezentanții fabricii pe Facebook.

Câteva imagini cu echipa de la Reghin care a lucrat la realizarea scaunului au fost postate pe YouTube. 

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Piesele de mobilier au fost făcute la comanda de Arhiepiscopia Romano Catolică de București. După eveniment, scaunul papal va fi instalat într-un muzeu, iar restul pieselor vor rămâne în Catedrala Sf. Iosif din București.

Papa Francisc se va afla în vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Călătoria apostolică a Suveranului Pontif începe de pe București, unde vineri, 31 mai, de la ora 18.10, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif.

În a doua zi a vizitei, Papa va merge la Șumuleu Ciuc și la Iași. Pelerinajul se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa Francisc va beatifica şapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii.

Vezi aici programul detaliat al vizitei Papei Francisc în România.

Foto: mobiladalin.ro și EPA


Citește și:


 

Close
Închide
  Close