De Dana Aramă,

UPDATE 12:33: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a explicat părinţilor şi jurnaliştilor aflaţi în faţa liceului situaţia de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală.
„Vorbim despre verificări care se fac în acest moment de către poliţişti şi procurori, în cadrul dosarului instrumentat în urmă cu o lună, după cum ştiţi. Nu au fost percheziţionate camere din incinta liceului şi nici copiii nu au fost percheziţionaţi.
Punem în executare mandate de aducere, s-a discutat cu fiecare copil în parte, cei care au avut probleme au fost lăsaţi să plece acasă. De exemplu, un copil care e diabetic a mers acasă, un altul care mergea la un concurs important. Sunt aproximativ 100 de mandate de aducere, copiii find conduşi jumătate la sediul DGA şi jumătate la Sediul Poliţiei Capitalei. 021 314 35 34 este numărul de telefon la care reprezentanţii poliţiei susţin că trebuie să sune părinţii, cerând interior 22181 şi vor obţine informaţii complete despre copiii lor.
Copiii nu sunt reţinuţi, nu sunt arestaţi. Discutăm cu ei pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede acest caz. Mai ales că vine vacanţa şi vrem să se bucure de ea, după o perioadă aşa grea. Pot fi asistaţi de către părinte sau tutore dacă sunt minori, în momentul anchetei.”, a declarat Alexandru Niculae.
UPDATE 12:15: Părinţii elevilor care urmează să fie audiaţi de poliţie în cazul mitei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu au iscat un adevărat scandal.

Aceştia au blocat calea autocarului în care se aflau elevii şi s-au luat la ceartă cu poliţia şi au ajuns chiar să se îmbrâncească cu agenţii aflaţi la faţa locului.
Părinţii elevilor care urmează să fie audiaţi au făcut cordon în faţa autocarului în care se află elevii, nelăsând maşina să treacă.
Liceenii vor fi cercetaţi în legătură cu şpaga dată la BAC. Vor fi audiaţi şi părinţii unora dintre elevi.
După ultima probă a examenului de bacalaureat, elevii vor fi duşi de la Liceul Dimitrie Bolintineanu la poliţie cu un microbuz.
Cei care apar pe listele poliţiştilor sunt legitimaţi şi selectaţi.
„La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs.
Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor.
De asemenea, având în vedere faptul că probele examenului de bacalaureat s-au încheiat, în cursul acestei zile se va proceda la audierea unor persoane (în principal elevi) la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
FOTO: Gabriel Miron
Citeşte şi:
Iată drumul şpăgii la Bac!
BACALAUREAT 2013. Candidaţii susţin ULTIMA PROBĂ, cea opţională a profilului. Cei mai mulţi au ales BIOLOGIE

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani
GSP.RO

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine