Mai mulți părinți de la școala respectivă ceruseră ca taxele de școlarizare să fie reduse cu 15% pe perioada în care cursurile se desfășoară exclusiv online.

Într-un drept la replică transmis ziarului, pe care îl redăm integral la finalul articolului, directoarea spune însă că nu poate elimina decât taxele pe mâncare și consumabile, care reprezintă o reducere mai mică decât cea pe care o ceruseră părinții.

Totodată, managerul școlii susține că părinții care vorbesc împotriva instituției de învățământ sunt cei care pun presiune psihică permanentă în ultimele săptămâni pe școală, dar și că ei au refuzat total să plătească taxele.

Subliniem că poziția transmisă de direcatoarea școlii vine după ce Libertatea a contactat-o telefonic, dar a refuzat să facă declarații.

Redăm mai jos poziția integrală trimisă de conducerea Școlii Kids Palace:

Odată cu suspendarea cursurilor, Școală Gimnazială Kids Palace și-a mobilizat toate cadrele didactice pentru a găși cele mai bune soluții de a continuă procesul de învățare folosind instrumente digitale, punând astfel accent pe metodele și mijloacele moderne de lucru. 

Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
Recomandări
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
 

Școală Gimnazială Kids Palace a fost una dintre primele școli din țară, dacă nu chiar unică, care încă din prima zi, a avut pus la punct și a demarat tot sistemul online pentru continuarea activitățîi școlare. Pentru perioada în care cursurile nu s-au desfașurat în spațiul școlii, instituția a acordat deduceri atât pentru masă, cât și pentru celelalte consumabile în condiții normale de funcționare.

Putem acceptă faptul că deducerea nu coincide cu așteptările unor părinți, însă o reducere mai mare nu poate avea aplicabilitate, luând în considerare nivelul decent al taxei de școlarizare.

Ad placeholder

„Rugămintea” invocată de părinți este de fapt o agresiune psihică constantă transmisă școlii, cu referire la avocați, firme de audit, solicitare de prezentare a actelor financiare ale unității, impunând costuri de școlarizare stabilite de către aceștia. Astfel, dacă școală nu acceptă condițiile de plata impuse de părinții care au adresat „rugămintea”,  vor lua în considerare suspendarea participării copiilor la activitățile susținute online de către cadrele didactice și implicit refuzul obligației de plata.

Externaţi, dar nevindecaţi. Ce se întâmplă cu cei 1.000 de pacienţi de COVID-19 care ies din spital, deşi au încă teste pozitive?
Recomandări
Externaţi, dar nevindecaţi. Ce se întâmplă cu cei 1.000 de pacienţi de COVID-19 care ies din spital, deşi au încă teste pozitive?
 

Presiunea psihică permanentă și constanța timp de 3 săptămâni din partea aceluiași grup de părinți, faptul că viziunea continuării cursurilor în sistem online nu mai coincidea cu soluția adoptată de școală, respectiv cele 5 ore  invocate în față calculatorului, care în realitate sunt de fapt  4 h de curs, elevii având pauze de 15/30 între ore, coroborat cu refuzul total de plata transmis în scris, ne-a determinat să ne asumăm încetarea contractelor cu aceșți părinți nemulțumiți de deducerea acordată de unitate.

Precizăm faptul că, rezilierea unui contract de școlarizare, prin transferul într-o altă unitate de învățământ, nu este sinonimă cu exmatricularea unui elev dintr-o școală. 

Ad placeholder
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 

Asigurăm toți părinții de implicarea atât a managerilor instituției, cât și a tuturor cadrelor didactice prin susținerea zilnică a activității online, oferirea feedback-ului elevilor zilnic, perfecționarea în mod constat a abilităților de lucru pe platforme educaționale, descoperirea instrumentelor digitale utile, pregătirea materialelor de lucru, informarea continuă, schimbul de bune practici, toate acestea pentru a veni în sprijinul elevilor.

Opinia unui singur părinte, care dorește să rămână anonim, nu este reprezentativă în față zecilor de părinți și elevi care ne oferă feedback constructiv prin mesajele pe care le trimit zilnic atât școlii cât și cadrelor didactice. Părințîi, în număr mare, susțîn activitatea desfășurată în sistemul online, susțîn conducerea școlii în soluțiile oferite și fac aprecieri pentru implicarea cadrelor didactice.
 
Mai jos regășiți doar câteva mesaje primite din partea părinților școlii, urmare a circulării acestui articol printre dânșii:

Apreciem eforturile deosebite ale corpului profesoral și conducerii școlii Kids Palace de a asigura continuitatea cursurilor școlare prin transferarea acestora în mediul online. Prin muncă depusă, aduc bucurie în inima copiilor noștri, ce astfel rămân conectați cu realitatea în această perioada dificilă pentru noi toți.

S.R.

De 4 ani avem încredere. Copilul nostru este crescut și educat, într-un mediu sigur, de oameni dedicați și iubitori. Chiar dacă acum ne este greu, grijile financiare presandu-ne pe toți, cu înțelegere și răbdare, vom rămâne în continuare o frumoasă familie- familia Kids Palace! Mulțumim întregii echipe Kids Palace! Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem.                                                                                                                                   

S.R.

Mulțumim pentru implicare și răbdare. Nu este foarte simplu. Înțelegerea pe care o avem acum cu instituția este una rezonabilă.                                                                                                                                            

A.F.

Trăim vremuri în care toți avem păreri și avem și libertatea de a le exprimă. Evident, diferența o face modul în care alegi să îți spui/exprimi părerea.  Este de înțeles că stresul zilelor astea, în care peste carieră tuturor tronează un mare semn de întrebare, te face să fii panicat, să gândeșți nu la fel de rațional, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne acuzăm și să aruncăm vorbe, doar pt a ne elibera de stres.

D.L

De când s-au închis școlile, am rămas plăcut surprinsă de viteză cu care s-au mobilizat cadrele didactice de la Kids Palace, să înceapă predarea și consolidarea cunoștințelor în regim online. Totul s-a întâmplat firesc, cei mici nu au simțit o ruptură mare între orele din clasa și cele online. Tot ceea ce ne întristează este distanță și restricția de a ne vedea și îmbrățișa. 

D.L.

Despre timpul petrecut în față laptopului  pot să spun două lucruri: copiii din ziua de azi au tendința de a fi dependenți de laptop, calculator. Eu personal, prefer să facă lecțîi, să învețe lucruri noi, decât să petreacă ore întregi luptându-se virtual cu diverși inamici.  Da, că părinte, sunt mulțumită că investesc financiar în școli care nu tratează cu superficialitate evoluția copiilor mei, ci își fac treaba cu interes și implicare maximă, în orice fel de condiții.  Tot respectul pt astfel de instituții, manageri și cadre didactice!                                                                                                                    

  D.L.

Parcă o bucățică s-a desprins din mine, nu îmi găsesc cuvintele care să exprime ce am simțit… Imaginea școlii pentru care ați muncit atât de mult a fost “pătată” de un om cârcotaș …… Simt nevoia să va transmit că va sunt alături.                                                                                                                         

A.S

Dar și un mesaj al unui părinte din școală, postat chiar pe pagină dvs. de facebook, urmare a articolului publicat de jurnalistă Florinela Iosip:

„Stimată doamna Florinela Iosip, nu va cunosc, nu va urmăresc, dar mi-a fost adus în atenție acest articol. Las la o parte posibilele tensiuni de ordin financiar dintre părinți și conducerea școlii, al cărei elev este și fiul meu. Probabil că se pot rezolva cu puțînă diplomație. Dar să prezențați  susținerea orelor că pe un lucru negativ, “împotriva recomandărilor ministrului”, este o aberație.

Ad placeholder

De altfel, nu sunteți consecvență, ați postat acum puțînă vreme  cât de recunoscători sunt niște elevi față de o doamna profesor care ține ore pe FB. Deci, este bine să se facă ore online, sau nu? Dvs ați fost doar “purtătorul de cuvânt” al unui părinte frustrat și ați exprimar părerea lui că elevii sunt “ținuți” 5 ore în față calculatorului.

Vreau să va spun că NU sunt ținuți cu forță, prezența nu este obligatorie. Va recomand să va documentați înainte de a scrie un articol. Părintelui “îngrijorat” că îi obosește progenitura din cauza orelor îi recomand să iasă din anonimat și să discute pe față problemele.                                                                                                                                   


 

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut