Mergi direct la conținut »
Scrisoarea prin care Albert Einstein a prezis Holocaustul. Omul de știință se temea pentru viața lui
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scrisoarea prin care Albert Einstein a prezis Holocaustul. Omul de știință se temea pentru viața lui

Scrisoarea prin care Albert Einstein a prezis Holocaustul. Omul de știință se temea pentru viața lui

O scrisoare în care cunoscutul om de știință Albert Einstein vorbește despre faptul că se teme pentru viața sa, în fața amenințării nazismului din urmă cu aproximativ 90 de ani, din Germania, este scoasă la licitație la Ierusalim, în Israel.

Einstein a scris scrisoarea în anul 1922, imediat după ce amicul său, Walther Rathenau (fost ministru de Externe al Germaniei, a fost asasinat de naziști. Scrisoarea este destinată surorii sale în timp ce se ascundea în nordul țării din centrul Europei.

Einstein vorbește despre intensificarea izbucnirilor antisemite și despre naționalismul ridicat din acei ani, scrie Mediafax.

Cu toate acestea, savantul nu a renunțat la Germania până în anul 1933. El s-a stabilit de atunci în SUA, imediat după ce a aflat că Adolf Hitler a preluat puterea la Berlin. Peste 7 ani, el urma să primească cetățenia americană.

Prețul de pornire al scrisorii, despre a cărei existență nu se știa până de curând, este de 12.000 de dolari.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Libertatea a intrat în camera unde va funcţiona cel mai puternic laser din lume! Uşa are 120 de tone, zidurile 2 metri grosime


 

 
 
Close
Închide
  Close