Mergi direct la conținut »
Se cere un proiect comun al Opoziției, împotriva PSD; Gorghiu: PNL, USR, PMP, Dacian Cioloș și Nicușor Dan să stea la aceeași masă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Se cere un proiect comun al Opoziției, împotriva PSD; Gorghiu: PNL, USR, PMP, Dacian Cioloș și Nicușor Dan să stea la aceeași masă

Se cere un proiect comun al Opoziției, împotriva PSD; Gorghiu: PNL, USR, PMP, Dacian Cioloș și Nicușor Dan să stea la aceeași masă

Se cere un proiect comun al Opoziției, împotriva PSD. Senatoarea PNL Alina Gorghiu afirmă că PNL, USR, PMP, Dacian Cioloș și Nicușor Dan trebuie să stea la aceeași masă, și să-și clarifice obiectivele și prioritățile politice.

De Valentina Postelnicu,

”Dincolo de tot balamucul creat de guvernarea semestrială exercitată de PSD, avem o realitate: pe stânga prăpastia se adâncește. Acum este un moment prilenic în care toți liderii dreptei ar trebui să gândească un proiect care în timp să devină o alternativă viabilă și stabilă la PSD. Unitatea dreptei trebuie să fie prioritatea anului 2018. PSD este nociv pentru România, iar viziunea politică trebuie să se îndrepte exclusiv către înlăturarea acestui partid de la conducere, cel puțin până la momentul la care va înțelege că vechile metehne trebuie aruncate la coșul unei istorii politice demult apuse”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”PNL, USR, PMP, Dacian Cioloș și Nicușor Dan, toți trebuie să-și clarifice obiectivele și prioritățile politice și să stea la o singură masă, cea anti-PSD”.

”Atâta vreme cât un astfel de proiect nu se concretizează, România va fi veșnic sub papucul unei coaliții dubioase care a demonstrat deja că scopurile sale se învârt în jurul unor interese personale sau de grup care nu au nicio legătură cu drumul european pe care ni l-am asumat”, mai spune Alina Gorghiu.

La consultările de la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea premierului, Opoziția a mers cu solicitări diferite. PNL a cerut președintelui Iohannis să declanșeze alegerile anticipate, în timp ce USR a spus că acest scenariu este greu de pus în aplicare, și au pledat pentru desemnarea unui premier non-PSD.

PMP a mers cu două propuneri de premier: Siegfried Mureșan și Eugen Tomac. Traian Băsescu a declarat după consultări că niciun partid parlamentar nu dorește aleeri anticipate, la doar un an de mandat în Legislativ.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că mai dă o șansă PSD, desemnând-o pe Viorica Dăncilă pentru a forma Guvernul, după demisia lui MIhai Tudose, în urma retragerii sprijinului politic, în condițiile în care în acest moment, coaliția PSD-ALDE deține majoritatea în Parlament.

Citește și: Cine este Ionel Arsene, ”deputatul-șosetă”, reținut de DNA pentru că a luat mită. Și-a dobândit porecla în urma unui scandal sexual

Close
Închide
  Close