MENIU CAUTĂ
, de Madalina Ciodaru Burada

SE ÎNTORC NINSORILE! Uite cum va fi vremea în următoarele 3 zile

Distribuie

Duminică, deşi valorile termice vor fi în scădere uşoară, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, astfel că Boboteaza aduce maxime între -4 şi 6 grade. În schimb, aspectul vremii ne aminteşte tot mai mult de iarnă. Norii groşi acoperă cerul şi ninge slab la munte şi în estul ţării şi doar izolat în restul teritoriului. Spre seară şi noaptea însă ninsorile cuprind majoritatea regiunilor. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze de până la 55-70 km/h în estul ţării, iar în zona montană rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada aşa că dacă vă aflaţi la munte nu este bine să vă avântaţi pe trasee închise, potrivit rtv.net.
În Bucureşti, în termometre se strâng mai puţine grade, dar cele 3…4 grade din orele amiezii sunt valori normale pentru acestă perioadă. Predomină norii, iar spre seară şi în cursul nopţii va ninge slab. Vântul ajunge să fie cel mult moderat.
Luni, vremea se va răci în toate regiunile, aşa că noaptea în special în Moldova şi în Transilvania se instalează gerul. Norii stau adunaţi şi ninge slab în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte. În restul zonelor se mai zăresc şi câteva raze de soare printre nori şi doar pe alocuri îşi fac apariţia fulgii de nea. Vântul suflă cu putere în majoritatea zonelor, cu viteze de până la 55-70 km/h în estul ţării, iar în zona montană rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 3 grade în vestul Olteniei.
Prima zi a săptămânii aduce o vreme în răcire şi în Capitală. Cerul rămâne acoperit de nori şi continuă să ningă, însă destul de slab cantitativ. Vântul îşi face simţită prezenţa de această data şi în Bucureşti, sporind senzaţia de rece, mai ales că în termometre mercurul nu trece de -1 grad.
Marţi, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi în Moldova şi în Transilvania. Mai rămân câţiva nori şi pe alocuri ninsori slabe în prima parte a zilei în estul ţării, dar apoi soarele preia şi aici contolul asupra cerului. Vântul mai are putere în primele ore prin estul teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime nu mai depăşesc pragul de îngheţ în nicio zonă a ţării şi se vor situa între -9 grade în estul Transilvaniei şi 0 grade în Oltenia.
Abia marţi, cu puţină întârziere, bucureştenii resimt gerul Bobotezei. Termometrele nu vor arăta mai mult de -2…0 grade pe tot parcursul zilei, după ce în zorii zilei vor fi fost apropiate de pragul de ger. Va fi soare, iar vântul va ajunge să fie cel mult moderat.
Miercuri, vremea se va menţine rece pentru această dată, geroasă dimineaţa şi noaptea în Moldova şi în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 şi 4 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o creştere uşoară şi vor fi apropiate de mediile multianuale ale acestei perioade din an. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte.
 

Comentarii