Mergi direct la conținut »
Şedinţă a coaliţiei, la Parlament. Dragnea stabileşte strategia, după ce Klaus Iohannis a respins remanierea. Restructurare sau interimate, variante de lucru
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Şedinţă a coaliţiei, la Parlament. Dragnea stabileşte strategia, după ce Klaus Iohannis a respins remanierea. Restructurare sau interimate, variante de lucru

Şedinţă a coaliţiei, la Parlament. Dragnea stabileşte strategia, după ce Klaus Iohannis a respins remanierea. Restructurare sau interimate, variante de lucru

Liviu Dragnea a convocat, marţi, la Parlament, o şedinţă a coaliţiei, pentru a analiza variantele pe care le au la dispoziţie, în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a accepta remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă. Surse din PSD au precizat că varianta restructurării Guvernului, printr-un vot în Parlament, este cântărită cu atenţie, în contextul în care există riscul ca unii parlamentari să nu poată fi prezenţi, la vot, miercuri.

De Valentina Postelnicu,

Social-democraţii ar putea renunţa, pentru moment, la varianta restructurării, în urma anunţului preşedintelui Klaus Iohannis că va analiza, împreună cu juriştii, o cale de atac, pentru că se încearcă evitarea semnăturii sale, pe restructurarea Guvernului.

Acest lucru înseamnă un posibil atac la Curtea Constituţională, ceea ce ar prelungi criza din interiorul Guvernului, provocată de schimbarea celor trei miniştri, Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero.

O altă variantă luată în calcul, astfel, de coaliţie, ar fi ca premierul să trimită propuneri de interimat, iar în perioada celor 45 de zile, să se găsească o soluţie pentru cele trei portofolii vacante.

La biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament au ajuns, marţi seară, după declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, mai mulţi lideri PSD, precum Florin Iordache, Bogdan Trif şi Şerban Nicolae, dar şi reprezentantul ALDE, Daniel Chiţoiu.

Citeşte şi: Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!

Close
Închide
  Close