De Valentina Postelnicu,

Planuri de remaniere: Carmen Dan, Petre Daea, Daniel Suciu, Răzvan Cuc, pe listă

Potrivit unor surse din partid, mai mulţi miniştri ar urma să plece, în perioada următoare, prin remaniere. Sunt vizaţi miniştrii care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea, precum ministrul de Interne, Carmen Dan, Petre Daea, ministrul Agriculturii sau Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale, dar şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

În plus, PSD pregăteşte şi o restructurare mai amplă a Executivului, în toamnă.

Pensiile speciale, în vizorul PSD. Se pregăteşte impozitarea progresivă a celor peste 10.000 de lei

Planurile PSD includ şi măsuri de restructurare, la nivelul aparatului de stat.

Ministrul Finanţelor Publice a anunţat, deja, că pensiile speciale vor fi incluse într-un pachet de măsuri privind modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, care va fi discutat în prealabil în Guvern şi Coaliţie şi care trebuie corelat cu rectificarea bugetară.

„Partea de pensii speciale este una dintre măsurile pe care Ministerul Finanţelor Publice o va propune într-un pachet de alte măsuri cu privire la modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, într-un mod cât mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adăugată în economie.(…) Eu văd oarecum corelată, ca şi moment, discuţia pe acest pachet de măsuri cu partea de rectificare bugetară, pentru a şti foarte clar care dintre aceste măsuri vor fi acceptate la nivel de Coaliţie şi pentru care trebuie să reglementăm în acest sens şi al căror impact va fi luat luat în calcul pentru ce a rămas din an şi pentru anii care urmează. Adică unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Dar va fi o discuţie pe întregul pachet de măsuri”, a explicat Teodorovici, la România TV.

Întrebat dacă se va introduce o impozitare progresivă a pensiilor de peste 10.000 de lei, ministrul Finanţelor a răspuns că sunt mai multe scenarii ce vor fi propuse spre discuţie.

„Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finanţe, le vom propune spre discuţie la Guvern. Va fi o situaţie foarte clară cu toate pensiile, şi cele pe bază de contributivitate şi cele speciale”, a mai spus ministrul.

Citeşte şi:
EXCLUSIV/ Concluziile preliminare ale anchetei de la Otopeni: piloţii TAROM ar fi „tras frâna de mână” în timp ce aeronava rula pe pistă

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens