Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cotidian din Tatarstan, Rusia: "Sorokin nu a fost lăsat la un forum din România, din cauza declarațiilor despre gay"

Cotidian din Tatarstan, Rusia: „Sorokin nu a fost lăsat la un forum din România, din cauza declarațiilor despre gay”

O publicație din Republica Tatarstan, parte a Federației Ruse, scrie despre dezvăluirile din Libertatea cu privire la omul lui Putin, Aleksei Sorokin, care a fost exclus de pe lista speakerilor la IAA Global Conference 2018.

De Răzvan Luțac,

Redăm, mai jos, articolul publicat pe site-ul Sport.business-gazeta.ru – cotidian din Tatarstan:

Publicația română Libertatea a scris că șeful comitetului organizator al Mondialului „Rusia 2018”, Aleksei Sorokin, a fost exclus din lista speakerilor unei conferințe publicitare internaționale care are loc la București.

Înainte de asta, Sorokin menționase că este de acord cu politica președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, referitoare la adepții orientărilor sexuale non-tradiționale. El a și avut un discurs împotriva oricărui fel de propagandă gay la CM 2018. „Vreți să alerge oameni dezbrăcați pe străzi și să își arate homosexualitatea? Răspunsul e clar, nu”, a fost citat Sorokin de ESPN.

Un membru al comitetului de organizare a spus, pentru Libertatea, că nu știa nimic despre declarațiile rusului înainte de asta.

„Auzim pentru prima oară, nu ne-a informat nimeni. Incredibil”, au fost cuvintele sale.
La același forum a fost prezentă actrița americană Robin Wright (House of Cards), ale cărei teme principale de discuție au fost legate de drepturile omului. Sorokin a fost informat că nu va participa la această conferință cu o zi înainte de startul ei.

„No Country fot Putin’s Men”

Pagina întâi a Libertății de joi a fost dedicată faptului că Aleksei Sorokin n-a mai venit să vorbească în România, la conferința internațională a publicității, care a avut loc la București.

Totul a început după ce Libertatea a dezvăluit cum a fost Sorokin folosit de Putin pentru a justifica legile care discriminează minoritățile sexuale, care pot ajunge la închisoare în Rusia doar pentru că se afirmă ca o minoritate!

Close
Închide
  Close