Mergi direct la conținut »
Seism cu magnitudinea 7,7 în Papua Noua Guinee. A fost emisă avertizare de tsunami 
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Seism cu magnitudinea 7,7 în Papua Noua Guinee. A fost emisă avertizare de tsunami 

Seism cu magnitudinea 7,7 în Papua Noua Guinee. A fost emisă avertizare de tsunami 

Cutremurul cu magnitudinea 7,7 s-a produs marţi, la 28 de kilometri nord-est de localitatea Kokopo, situată în statul insular Papua Noua Guinee din Pacificul de Sud, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), citat de Xinhua.

De Andreea Radu,

Seismul care a avut loc la ora locală 10:58 pm (12:58 GMT) a fost localizat iniţial la 4,211 grade latitudine sudică şi 152,481 grade longitudine estică, la o adâncime de 10 kilometri.

La ora locală 11:07 pm a fost emisă o avertizare referitoare la producerea unui potenţial tsunami pentru regiunile învecinat, potrivit Agerpres.

Țară insulară situată în centura de foc a Pacificului şi care este frecvent afectată de seisme. Acum o săptămână, pe 7 mai, Papua Noua Guinee a fost lovită de un seism cu magnitudinea de 7,2.

Anul trecut, în luna octombrie 2018, un seism cu magnitudinea 7 s-a produs în New Britain, cea mai mare insulă din Arhipelagul Bismarck, aparţinând statului Papua Noua Guinee.

Un alt cutremur major a avut loc anul trecut în luna februarie. Seismul de magnitudinea 7,5 a provocat moartea a aproape o sută de persoane şi a izolat mai multe oraşe de restul lumii.

Foto: EPA


România va avea un registru național automatizat pentru infractorii sexuali. Legea a pornit de la un avocat din Bacău, șocat de cazul unui pedofil care se plimba nestingherit în fața unei școli


 

Close
Închide
  Close