Mergi direct la conținut »
Senatul amână din nou dezbaterea pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu. Dragnea cere vot până la sfârşitul lunii martie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Senatul amână din nou dezbaterea pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu. Dragnea cere vot până la sfârşitul lunii martie

Senatul amână din nou dezbaterea pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu. Dragnea cere vot până la sfârşitul lunii martie

Cererea DNA prin care se cere începerea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost amânată din nou, în Senat. Din luna noiembrie a fost depusă solicitarea, iar conducerea Senatului a amânat de mai multe ori un vot în comisia juridică.

De Valentina Postelnicu,

„Am discutat în cadrul Biroului Permanent, am propus colegilor ca termenul final, să avem un răspuns din patea Comisiei juridice, să fie data de 2 aprilie. Au fost toţi colegii de acord, motiv pentru care am considerat că nu mai aveam de ce să mai dezbatem şi solicitarea grupului USR. Rămâne ca termenul final să fie doi aprilie şi să avem un răspuns de la Comisie juridică”, a declarat Claudiu Manda, luni, după şedinţa conducerii Senatului.

Dacă senatorii PSD propun tergiversarea votului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că cererea de urmărire penală în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui să fie votată până la sfârşitul lunii martie.

„Eu cred că până la sfârşitul lunii martie ar trebui să se voteze. O să vorbesc şi cu colegii mei. (…) O să le spun şi colegilor mei părerea mea”, a afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu decizia Biroului permanent al Senatului privind prelungirea termenului în privinţa lui Tăriceanu.

Întrebat dacă are o recomandare pentru senatorii social-democraţi cum să voteze în acest caz, Dragnea a răspuns: „Sunt suficient de maturi ca să voteze singuri”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Citeţte şi: MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!

Close
Închide
  Close