De Maria Andrieș,

Televiziunea Română anunţa că, la iniţiativa Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, va transmite în direct, în luna martie, slujbele din Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

„În acord cu misiunea sa publică, TVR vine în sprijinul persoanelor care nu pot participa la Sfânta Liturghie în biserici şi capele, în contextul adoptării măsurilor de diminuare a riscurilor de răspândire a epidemiei de coronavirus – COVID 19, conform hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, se arată într-un comunicat de pe site-ul postului naţional.

Duminică, însă, credincioşii catolici care urmăreau transmisiunea slujbei, pe TVR 2, au avut neplăcuta surpriză ca, înaintea rugăciunii Tatăl Nostru, să intre un calup publicitar de cinci minute.

Preotul Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice de Bucureşti, a semnalat, pe pagina sa de Facebook, reacţiile credincioşilor la decizia TVR de a întrerupe slujba cu reclame.

Părintele Francisc Doboş a atras atenţia asupra gafei TVR

„Fac această postare pentru cei care nu sunt catolici pe aici, pentru a vă da seama cât este de importantă pentru catolici participarea duminicală la Sf. Liturghie. Nu puteau participa fizic în toată țara. Așa că rămăsese doar participarea televizată și online. Chiar dacă sunt indignați în comentariile lor, țin să precizez că nu sunt talibani spirituali, deloc. Setea de Dumnezeu nu doar în timp de pandemie”, a scris părintele Doboş. 

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

„Trist. Nu găsesc cuvântul potrivit…”

Pe pagina de Facebook a TVR 2, credicioşii catolici au postat zeci de comentarii, după întreruperea slujbei pentru publicitate: „Pentru noi, catolicii e important să vedem liturghia de la început până la sfârșit. Altfel nu mai e valabilă, degeaba ne-am uitat azi. Dacă tot transmiteți, ar fi bine să o faceți până la capăt”, „Trist. De obicei TVR 2 nu întrerupe nici măcar filmul cu publicitate… Şi chiar într-un astfel de moment? Nu găsesc cuvântul potrivit pentru un astfel de gest. M-am gândit la bătrâni, …cum au trăit această întrerupere? Trist”.

Arhiepiscopia Romano Catolică de Bucureşti a suspendat temporar, de duminică, 22 martie, celebrarea Sfintei Liturghii cu popor, la Catedrala Sfântul Iosif. Părintele Francisc Doboş a anunţat că „toate celebrările
vor putea fi urmărite pe internet, pe www.catedralaonline.ro sau pe canalul de Youtube Angelus ARCB”.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate