Sevil Shhaideh îi cere premierului să numească de urgență alți secretari în locul celor demiși

19 iunie 2017 13:44

Sevil Shhaideh îi cere premierului să numească de urgență un secretar general și a secretari generali adjuncți la Ministerul Dezvoltării, în locul celor demiși duminică. 

„Pentru deblocarea imediată a situației create la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin demiterea, alături de secretarii de stat, și a secretarului general și a secretarilor generali adjuncți, (…) viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a solicitat numirea și emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei funcții publice vacante din categoria înalților funcționari publici, în regim de urgență”, se arată în comunicatul transmis luni de Ministerul Dezvoltării.

Solicitarea ministrului Dezvoltării vine în contextul în care premierul Sorin Grindeanu a anunțat, ieri, că a demis toți secretarii din Ministerul Dezvoltării. „Am semnat ordinele de demitere pentru toți secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, pentru secretarii generali și secretarii generali adjuncți. De azi, Sevil Shhaideh nu mai poate semna niciun act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca asemenea abuzuri, și nu pentru a bloca programul”, a spus Grindeanu, duminică.

La scurt timp, Sevil Shhaideh a anunțat că ia în calcul să-l dea în judecată pe Grindeanu. „Mi-am contactat avocații, îi fac plângere penală pentru aceste afirmații minciinoase. Domnul grindeanu nu a știut nicio procedură din minister, nu știe când s-au finalizat depunerile de proiecte și numărul și analiza acestor proiecte”, a spus Sevil Shhaideh.

Săptămâna trecută, Sorin Grindeanu a trimis la Palatul Cotroceni demisia lui Sevil Shhaideh, dar și pe cea a ministrului de Interne, Carmen Dan. În locul lui Shhaideh, la conducerea Ministerului Dezvoltării și pentru funcția de vicepremier, premierul l-a propus pe Augustin Jianu.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro