Mergi direct la conținut »
Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători. Nu aprindeţi artificii şi lumânări în şi lângă brad
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători. Nu aprindeţi artificii şi lumânări în şi lângă brad

Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători. Nu aprindeţi artificii şi lumânări în şi lângă brad

Peste 5.000 de pompieri vor acţiona zilnic pe perioada Sărbătorilor pentru a interveni în caz de urgenţă. Salvatorii de la IGSU recomandă oamenilor să aibă grijă la coşurile de fum şi să nu aprindă artificii sau lumânări în şi lângă brad.

De Remus Vlad,

De la începutul lunii, pompierii din întreaga ţară au verificat locaţiile în care, de Crăciun şi Revelion, se vor organiza mese festive, taberele de copii, spaţiile de cazare şi lăcaşurile de cult.

În urma celor 1.564 controale, ofiţerii de la Prevenire au constatat peste 4.300 deficienţe care ar fi putut conduce la producerea unor situații de urgență, o mare parte dintre acestea fiind înlăturate operativ chiar pe timpul controalelor.

187 de spații funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

Totodată, pompierii au identificat şi 187 de spații care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu, au fost aplicate 567 amenzi, în valoare de 1.776.000 de lei.

Pentru urgenţele medicale, pe teren vor fi 414 echipaje SMURD, 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și 114 echipaje de descarcerare.

De asemenea, în minivacanța de Crăciun, echipaje operative de pompieri și paramedici vor fi dislocate în apropierea lăcașurilor de cult, unde se desfășoară slujbe religioase.

Cele mai multe incendii se produc de la coșurile de fum necurățate

Din statistici a reieţit că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Pentru a preveni producerea unor incendii, oamenii sunt sfătuiţi să nu aprindă artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc.

De asemenea, este important să nu amplaseze bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire;

Totodată, pompierii recomandă părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Close
Închide
  Close